15 Mart 2017 16:29

Hollanda Dışişleri Bakanı: Yaptırım tehdidini anlamıyorum

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders: Türkiye'nin neden bizi yaptırım uygulamakla tehdit ettiğini gerçekten anlamıyorum.

Paylaş

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İşçi Partisinden Koenders ve Avrupa Parlamentosunda Hollanda Milletvekili Emine Bozkurt, Hollanda’nın ‘s-Hertogenbosch şehrinde düzenlenen Hollanda Türk Kadınlar Birliğinin yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız” sözlerine atıfta bulunan Koenders, “Özellikle Almanya ve Holllanda’ya karşı Erdoğan’ın sözlerine bakarsak kullanılan dilde gerginliğin arttığını gördük. Tabii ki bizim için Nazizm ve Srebrenitsa katliamıyla ilgili söylenenler, ki tamamen yanlış, doğru değil, kabul edilemez” dedi.

Koenders ayrıca, “Neden bizi yaptırım uygulamakla tehdit ettiklerini gerçekten anlamıyorum. Şimdiye kadar aldığımız önlemler açısından bir alternatifimiz yoktu. Ama tabii ki en önemlisi bir noktada bu gerginliğin azalmasını umuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ankara’da yaptığı konuşmasında, “Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak’ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kan’ın yeni kitabı ‘Umay’

SONRAKİ HABER

İBB'den Hollanda'ya metrobüslü mesaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...