15 Mart 2017 16:21

‘Emperyal hayallere dur demek için hayır’

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen panelde konuşan gazeteci-yazar Ercüment Akdeniz: Emperyal hayallere dur demek için hayır.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünden üniversite öğrencileri tarafından, Evrensel yazarlarından Ercüment Akdeniz’in konuşmacı olduğu bir panel gerçekleştirdi. Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe farklı fakültelerden öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan Akdeniz, otoriterleşme ve faşizm arayışlarının sadece Türkiye’de değil bütün dünyada baş göstermeye başladığını söyleyerek, AKP’nin bu gidişatı yeni rejim arayışına dayanak yapmaya çalıştığını ifade etti. Akdeniz konuşmasının devamında ‘hayır oyu’ vermenin, halkın yüz yıl sonra bir kez daha çekilmek istendiği emperyal hayallere ve savaş macerasına ‘dur’ demek anlamına geldiğini söyledi.  

‘SUÇLANMASI GEREKEN EMPERYALİST DEVLETLER’

Moderatörlüğünü Gül Demirci’nin yaptığı panelde daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan öğrenciler, ülkenin iç savaşa sürüklenmesinden ve Türkiye’nin geleceğinin Suriye’ye benzemesinden endişe ettiklerini söyledi. Suriye’de devam eden savaş nedeniyle sığınmacıların Türkiye’ye gelmesine karşı olan bazı gençler, Suriyelilerin ülkede işsizliği arttırdığını, ülkelerini savunmak yerine topraklarını bırakıp kaçmalarının yanlış olduğunu ifade ederek Akdeniz’e sorular yönelttiler. Akdeniz, savaştan kaçan sığınmacıların suçlanamayacağını, asıl suçlanması gerekenlerin emperyalist devletler ve onların işbirlikçileri olduğunu söyledi. Akdeniz “Tıpkı 18 yaşında seçme ve seçilme hakkına karşı çıkmak gibi Suriyeli sığınmacılara önyargılı yaklaşmak da ‘hayır’ diyen gençlerin çözmesi gereken bir zaaftır” dedi. Ülkenin geleceği ve üniversite sonrası meslek hayatından umutsuz olduklarını da ifade eden gençler, referandum kampanyasının daha etkili olması için örgütlenme modelleri üzerine de bir tartışma gerçekleştirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Taşeron inşaat işçileri ödenmeyen ücretleri için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Müezzinoğlu: İşsizlik Aralık sonunda yüzde 9,5’e inecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...