15 Mart 2017 14:38

Mersin Baro Başkanı kadınlardan özür diledi

8 Mart’ta bir kadın avukata kürsüde fiziksel şiddet uygulayan Mersin Barosu Başkanı Ali Er, tüm kadınlardan özür diledi.

Paylaş

Mersin Baro Başkanı Ali Er, yazılı bir açıklama yaparak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Avukat Şilan Türk’e uyguladığı fiziksel şiddet nedeniyle tüm kadınlardan özür diledi.

Ali Er, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersin Barosu’nda Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun (TÜBAKKOM) hazırladığı ortak açıklama sırasında, Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Şilan Türk’ü iterek kürsüden indirmişti. Tepkilere sebep olan olayın ardından açıklama yapan Er, kadın avukatı ittiği iddialarını reddetmiş, yaşananların da provokasyon olduğunu iddia etmişti.

Yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Ali Er, tavrını değiştirerek bu kez özür diledi. Uyguladığı şiddet için ‘istemsiz ve kasıt taşımayan’ ifadesini kullanan Er, “8 mart Dünya Kadınlar Günü; meslektaşım Av. Şilan Türk’e yönelik hiçbir kasıt taşımayan istemsiz davranışım ve bu üzücü olaydan sonraki açıklamalarım dolayısıyla öncelikle kendisinden ve tüm kadınlarımızdan özür diliyorum. Mersin Barosu ayrı ayrı her üyesi ile birlik ve beraberlik içerisinde olan büyük bir ailedir” dedi. Açıklamasının devamında “Her ailede olduğu gibi bizim ailemizde de zaman zaman istemesek de üzücü olaylar yaşanabilir ama bu tatsızlıklar ailemizin bireylerini birbirinden ayıramaz” diyen Er, yönetim kurulu üyeleri arasındaki görüş ayrılıklarının baronun işleyişini ve görevlerini etkilemeyeceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürkçü: Hollandalıların cibilliyetinden biz de istiyoruz

SONRAKİ HABER

Brezilya ve Arjantin’de binlerce emekçi sokaklarda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...