15 Mart 2017 13:11

‘Mücadelemiz ekmek, onur, emek mücadelesi’

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun, OHAL kararnamesiyle yaşanan ihraçlara karşı başlattığı oturma eylemini sürüyor.  

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnamesiyle yaşanan ihraçlara karşı başlattığı oturma eylemini sürdürüyor.  Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen KESK üyeleri oturma eylemlerine devam etti.  

"Haksız hukuksuz ihraçlara hayır, işimizi geri istiyoruz" pankartı açan emekçiler  “Dönüşümüz muhteşem olacak”, “FETÖ’cülerin hazırladıkları listelerle işten atıldım”, “Eşi hamile olan bir öğretmenim, AKP’li olmadığım için işimden atıldım”, “Düşünmeyi öğretmek suç değildir”, “Öğretmen yalvarmaz, boyun eğmez, el açmaz, ders verir” dövizleri açtı. 

Sık sık “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Karanlığa teslim olmayacağız”,  “KHK'lar gidecek biz kalacağız”  sloganları atan emekçilere çevreden alkışlarla destek geldi. 

Açıklama devam ederken emekçiler halka bildiri dağıttı, imza masası açılarak imza toplandı.  

'KHK ZULMÜ İLE İŞİNDEN OLMUŞ MEMURLARIZ'

İhraç edilen emekçiler adına, eğitim emekçisi Muhammet Sevinç Tekin açıklama yaptı.  Alanda referandum çalışması yapan partilere ve yurttaşlara seslenen Tekin, “ Burada oturan bizlerin öncelikli derdi işlerimize geri dönmektir. Bizim davamız ekmek davasıdır, aş davasıdır,  gelecek davasıdır. Çocuklarımız ve eşlerimiz mağdur olmasın davasıdır. Biz burada ekmek, emek, onur mücadelesi veriyoruz. Soğuk havalarda, yağmurda bir buçuk aydır burada bu zulüme karşı direniyoruz. KHK zulmü ile işinden olmuş memurlarız. Haksız hukuksuz yere işimizden atıldık, ekmeğimizden olduk. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz. Okullarımıza, belediyelerimize, hastanelerimize dönmek istiyoruz” dedi.  

Tekin, “Bizler sol görüşe sahip, aydınlık yüzlü memurlarız. AKP İktidarı tek adamlığa gidecek yolda bir FETÖ’cü torbası açtı, kendisine engel çıkarabilecek insanları tek tek,  hepsini onun içine doldurmaya çalıştı. Ve doldurdu da” diye konuştu.  

'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

KESK olarak demokratik, laik cumhuriyeti savunduklarını belirten Tekin: “Bundan dolayı bizi hedef tahtasına oturdular.  Eğitimde ise laik, parasız, anadilde eğitim savunduğumuz için  işimizden olduk. ‘Fakirin çocuğu da zenginin çocuğu gibi adam gibi okullarda, teknoloji ile donatılmış okullarda okusun’ bunu savunuyorduk. Barış istedik. İnsanlarımız ölmesin dedik.  15 yıldır iktidarsın, ne istedin ki vermediler. Büyük emeklerle üniversite okumuş insanların kadrolu, güvenceli memur olması için çabaladık. Onurlu  bir iş güvencesi istedik. Biz şirket elemanı değiliz. Türkiye Cumhuriyet’in vatandaşıyız. Biz senin işçin değiliz. Emeğimizin hakkıyla geldik. Sırtımızı bir cemaata yaslayarak gelmedik.  Sizin gibi onlarla kol kola bu günlere gelmedik. Bunun için biz direnmeye devam edeceğiz ” dedi. 

Mağdur olan tüm kamu emekçilerini direnişlerine davet eden Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti: "Her hafta Pazartesi, Çarşamba günleri saat 13-18 arası ve Cumartesi günü 14:00-16:00 saatleri arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy Boğa Heykeli önlerinde eş zamanlı, KESK şubeler platformu olarak yaptığımız oturma eylemlerine omuz vermeye çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

TTK'da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteciler için erken tahliye ihtimali!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...