15 Mart 2017 12:58

Feyzioğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na: O kapı 80 milyona açıktır

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kapısını kapattığını söyleyen Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Çorum'da yaptığı açıklamada, kendisine kapıyı kapattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. Feyzioğlu, “Devletin kapısını bir şahıs kapısı gibi istediği zaman kapatabileceğini düşündüğüne göre, 16 Nisan'da arzu ettiği devlet modelini de aslında açıklamış oluyor. Şahıs olarak istediği kişiye kapıyı kapatıp istediği kişiye kapıyı açacağı bir devlet istiyor. Devleti şahsı ile özdeşleştirdiğini gördük. O kapı 80 milyona açıktır” dedi.

‘DEĞİŞİKLİĞİ 100 BİN MESLEKTAŞIMIZA SORDUK’

Başkanlık referandumuna ilişkin de açıklama yapan Feyzioğlu, “Baroların görevi ülkede hazırlanan kanunların ve anayasanın nasıl olması gerektiği konusunda görüş bildirmektir. Bizim görevimiz bu değişikliğin ne getirdiğini ve ne götürdüğünü incelemek ve paylaşmaktır. 100 bin meslektaşımıza sorduk, yorumlarını aldık, bilim insanlarıyla da çalıştık. Kuvvetler ayrılığını tamamen yok edecek ve kuvvetler birliği getirecek bir anayasa paketi ile karşı karışa olduğumuzu gördük. 'İstemezuk' demiyoruz. Mevcut anayasadan memnun değiliz ama mevcuttan daha kötü hale de getirmeyelim. Artı beşinci kata çıkmamız gerekirken, bodrum kata indiren bir anayasa var önümüzde” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da Newroz 19 Mart’ta kutlanacak

SONRAKİ HABER

Lugansk-Ukrayna hattında çatışma sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...