15 Mart 2017 11:56

Göksu Irmağı taştı, tarım arazileri su altında kaldı

Mersin Silifke’de şiddetli yağış nedeniyle taşan Göksu Irmağı, 1109 dönüm tarım alanını su altında bıraktı.

Paylaş

Mersin'in Silifke İlçesi'nde 2 gün süren şiddetli sağanak yağışta Göksu Irmağı'nın taşması sonucu 1109 dönüm tarım alanı sular altında kaldı.

Silifke Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut, Göksun Irmağı'nda yaşanan taşkından etkilenen Sökün, Kurtuluş, Bahçe ve Çeltikçi mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi. Sular altında kalan tarım arazilerinde inceleme yapan Başkan Turgut, Silifke, Büyükşehir Belediyeleri ve DSİ işbirliğiyle ırmak kenarı bakım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

1109 dönüm tarım alanının zarar gördüğünü belirten Başkan Turgut, “Çiftçilerimizin yaralarını sarmak ve daha fazla tarım arazilerinin zarar görmesini engellemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sökün mahallemizin Boğazağzı mevkiinde su seviyesi büyük ölçüde düştü. Şu ana kadar 1109 bin dönüm tarım arazisinde çilek başta olmak üzere buğday, nar, limon, kayısı, erik ve zeytin bahçeleri zarar gördü. Bu arazilerdeki sular yavaş yavaş tahliye edilmeye başlandı. Belediye ekiplerimiz bir taraftan ırmak kenarlarını güçlendirme çalışmaları yaparken diğer taraftan da tarım arazilerine giden yolların bakım çalışmasını sürdürüyor. Çiftçilerimiz burada gece gündüz nöbet tuttu. Daha kötü bir durumla karşılaşmamak için el emeği göz nuru tarım arazilerini korumaya çalıştılar. İnşallah birkaç gün içerisinde zarar gören arazilerimizin suyu tamamen tahliye edilir” dedi.

Tarım arazileri sular altında kalan çiftçiler ise devletin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

KOÜ'de Hollanda protestosuna polis izin vermedi

SONRAKİ HABER

Konyaspor'da teknik direktör alternatifi: Boro Primorac

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...