15 Mart 2017 11:26

Isparta’da ‘hayır’ broşürü dağıtan HDP’liler engellendi

Isparta’da dün akşam ‘hayır’ çalışması yürüten HDP’liler polis tarafından hakaretler edilerek engellendi.

Paylaş

Isparta’da referandumda ‘hayır’ oyu için çalışma yürüten, mahallelerde broşür dağıtan HDP’liler polis tarafından engellendi. Broşür dağıtımı dönüşü HDP’lilerden 2’sini tartaklayan polisin, ağır hakaretlerle birlikte “sizi buralarda bir daha görmeyeyim” dediği iddia edildi.

Olay dün akşam saatlerinde Isparta’da yaşandı. HDP’liler mahallelerde ‘hayır’ broşürü dağıttı. Dağıtım dönüşü gece saatlerine doğru evlerine yaklaşan HDP’liler polis tarafından durduruldu. Gençler, önce sivil polisler ardından da onların çağırdığı terörle mücadele polisleri tarafından yarım saatten fazla bekletildi.

Gözaltı olmamasına rağmen uzun süre bekletilen, GBT kontrolleri yapılan HDP’lilerin polisin hakaret ve tehditlerine maruz kaldığı iddia edildi. Durumu öğrenen HDP’lilerin arkadaşları da engellenen arkadaşlarının yanına gidince aynı muamelelere maruz kaldı. Gençler, kimlikleri geri verilirken ‘hayır’ çalışması yapmamaları yönünde tehdit edildiklerini anlattı. Engellenen HDP’liler, polisin “Sizi gözaltına almıyorum. Şimdi gidin bir daha sizi görmeyeceğim, defolun gidin lan” dediğini ve ağır hakaretler ettiğini belirtti.

Ayrıca HDP’liler evlerine kadar takip edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Sistemin freni yok, çünkü hesap vereni yok

SONRAKİ HABER

Demiryolu işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa