15 Mart 2017 10:39

Selma Gürkan Antalya’da KESK’i ziyaret etti

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan Antalya’da KESK üye ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

 

Anayasa referandumunda Emek Partisi’nin neden hayır oyu kullanacağını anlatmak ve seçim çalışmaları yürütmek için yurt gezisine sürdüren Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, KHK’lerle Antalya’da 21 üyesi ihraç edilen KESK’e bağlı sendika üye ve yöneticileri ile Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nde bir araya geldi.

Burada konuşan Gürkan ‘’KHK’lerle yapılan ihraçların tek başına bir ihraç etmenin ötesinde toplumsal muhalefete bir gözdağı verme, kamuda bulunan muhalif kesimi tasfiye ederek topluma vermek istediği mesaj ‘bakın biz gerektiğinde istediğimizi açığa alır, istediğimizi ihraç ederiz ona göre ayağınızı denk alın’ anlamına gelmektedir. Biz inanıyoruz ki KESK, mücadele tarihinde olduğu gibi bugün de kendisine ve kamu emekçilerine yapılan tüm saldırıları geri püskürtecek güç ve birikime sahiptir. Biz de Emek Parti’si olarak KESK’in bu mücadelesiyle dayanışma içerisinde olacağız’’ dedi.

Antalya KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztyürk yapılacak referandum oylamasında hayır oyu kullanacaklarını belirterek “Seçim sonucunun hayır çıkması durumunda toplumda güven ve kazanma duygusu güçlenecek. Bize düşen görev siyasi parti ve sendikalarla birlikte seçim sürecinde ve seçim sonrasında ortak bir ağ örerek mücadele hattını genişletmektir’’ dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da Newroz ateşi 'hayır'larla yakılacak

SONRAKİ HABER

ODS işçileri, 'Halo Dayısını' iş cinayetine kurban verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa