15 Mart 2017 08:51

Arı ölümleri Meclis gündeminde

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, bir soru önergesiyle son dönemde Muğla, Adana ve Mersin’de yüz binlerce arının ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan son dönemde artan arı ölümlerini Meclis gündemine taşıdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Doğan, son dönemde Muğla, Adana ve Mersin’de yüz binlerce arının öldüğünü hatırlattı. Yaşanan ölümler nedeniyle arıcıların zor duruma düştüğünü belirten Doğan, Çelik’in şu sorulara cevap vermesini istedi:

Arı ölümlerine karşı bakanlığınızın  almış olduğu bir önlem var mı?

- Çoğu borçlanarak ve kredi kullanarak arıcılık yapmaya çalışan üreticilerin mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyor musunuz? Kredi desteği ve borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir çalışmanız var mı?

- Arı ölümlerinin, civarda bulunan tarım alanlarında kullanılan zirai ilaçlarla arasında ilişki  olup olmadığı bakanlığınız tarafından incelenmiş midir?

- Bakanlığınızın, toplu arı ölümlerine neden olan, kalitesiz zirai ilaçların kullanımını  önleyecek bir çalışması var mı?

- Arı yetiştiricilerinin ve bal üreticilerinin desteklenmesiyle ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz? (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Miraz Bebek cezaevinde 8 aylık oldu

SONRAKİ HABER

Trabzonspor maçına 2 bin Galatasaray taraftarı alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...