15 Mart 2017 08:35

Miraz Bebek cezaevinde 8 aylık oldu

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan Miraz bebek, 8 aylık oldu.

Paylaş

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte 19 Şubat’ta Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan Miraz bebek, 8 aylık oldu. Cezaevinde 24'üncü gününü dolduran Miraz Bebek'in babası Cengiz Zaza Akbaba, çocuğunun ve eşinin hala cezaevinde olmasına tepkili. 

15 Temmuz darbe girişimi olduğunda Miraz Bebek'in 1 günlük olduğunu söyleyen Akbaba, "Miraz ve Gülistan darbecilerin verdiği karar ile cezaevine konuldu. FETÖ çetesinin hakimleri cezaevinde, ancak verdikleri karar iktidarda" dedi. Akbaba, gittiği cezaevi görüşü ile ilgili şunları söyledi: "Miraz'ı ses geçirmez bir camın arkasında görüyoruz. Bıraksınlar bari bebeklerimize sarılalım. Miraz'ı camın arkasında görmüş olmanın üzüntüsü ile Gülistan'la da bir şey konuşamıyoruz. Konuşacaklarımızı unutuyoruz. Miraz'ın yan koğuşlarından uyuşturucudan yatan tutuklular gece kapılara vurup gürültü çıkarıyormuş. Miraz da uyanıyormuş. Diş çıkardığı için hala huysuz. Cezaevinde arama, sayım, görüş, mektup, telefon, disiplin cezaları konularını çözebilmek için açlık grevi başlatıldı. Miraz'ın koğuşunda 5 kadın tutuklu açlık grevine girmiş. Adalet Bakanlığı'nın bu haksız uygulamaları düzeltmesi gerekir." 

'YENİDEN YARGILAMA YAPILMALI' 

Eşi Gülistan Diken Akbaba ve Miraz bebek için yeniden yargılama sonucunu beklediklerini dile getiren Akbaba, "Özel yetkili mahkemelerde verilen tüm cezalar iptal edilip, yeniden yargılama yapılmalıdır. Yeniden yargılama yapılmadığı her gün kimsenin vicdanı rahat etmeyecek" dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen öğretmenler için Çaycuma’da imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Arı ölümleri Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa