15 Mart 2017 08:25

Gürkan Antalya’da belediye işçileri ile bir araya geldi

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan Antalya’da belediye işçileri ile bir araya geldi.

Paylaş

Başkanlık referandumuyla ilgili yürütülen ‘hayır’ kampanyası çerçevesinde illerde ziyaretlerde bulunan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan Antalya’da belediye işçileri ile bir araya geldi. Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan işçiler ile mesai saati öncesi şantiyede bir araya gelen Gürkan, işçilerin haklarının daha fazla gasp edilmemesi için ‘hayır’ oyu kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. 

Hükümetin sürekli güçlü Türkiye söylemlerine ilişkin konuşan Gürkan, “Demokrasi ile birlikte biz güçlü Türkiye olabiliriz. Oysa ülkemize baktığımızda işçilerin örgütlenme hakkı, toplu pazarlık hakkı, grev hakkı tam olarak güvencede değil. Bu anlamda da işçilerin, emekçilerin haklarını güven içerisinde işten atılma korkusunun olduğu bir ülkenin güçlü Türkiye olmadığını düşünüyoruz” dedi. 

Her seçim dönemi olduğu gibi işçilerin taleplerinin şantaj haline getirildiğini belirten Gürkan, “Seçim öncesi işçilere kadro verileceği, ücretlerine zam yapılacağı söyleniyor. Hükümet yeniden referanduma geldiğinde işçilerin kadrosuna hatırladı. Taşeron işçileri kadroya alacağını söyleyen hükümet OHAL’den bu yana çıkarttığı KHK’ler ile ülkenin bütün varlıklarının fonu devrederken, ne hikmetse taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yasal düzenleme yapmadı” dedi. 

‘İŞÇİ SINIFI ÖRGÜTLÜ GÜCÜ İLE KAZANACAK’

İşçi sınıfının haklarını kazanabilmesi için mücadele etmek zorunda olduğunu söyleyen Gürkan, “İşçi sınıfının her zaman örgütü gücüyle, birliği ile kazanabileceğini düşünüyorum. Evet-hayır kutuplaşmalarına yer verirsek haklarımız kolayca gasp edilecektir. Önümüzdeki dönem elbette ki demokrasi mücadelesi açısından işçiler mücadele ettiklerinde kazanacaktır. Bu nedenle de bütün işçilerin, tüm işçi sınıfının iş güvencesine sahip çıkması, iş cinayetlerinde ölmemek, insanca yaşayabileceği bir ücret ve insanca çalışma koşulları, kadrolu çalışmak ve güvenceli gelecek için mücadele etmeye ama aynı zamanda ‘hayır’ demeye çağırıyorum” şeklinde konuştu. 

Bir işçinin evet çıkarsa ne olur, hayır çıkarsa ne olur sorusu üzerine Gürkan, referandumda ‘hayır’ çıkmasının demokratik hak ve özgürlüklerin ilerletilmesine bir dayanak olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Hayır çıkarsa işçiler diktatörlük hayallerine dur demiş olacak. Ama evet çıkarsa otoriter rejim inşa etme çabası içerisinde olacaklar. Her iki durumda işçiler olarak mücadeleye hazır olmalıyız. Sermaye gruplarının kutuplaştırma siyasetlerine de pirim vermeden birlikte mücadele etmeliyiz.” (Antalya/EVRENSEL) 


 

ÖNCEKİ HABER

Özkök’ten Selvi’ye:Bu araştırmayı rüzgârgülüyle mi yapmışlar

SONRAKİ HABER

İhraç edilen öğretmenler için Çaycuma’da imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa