20 Haziran 2012 08:16

BDP, Bekir Kaya’nın görevden uzaklaştırılmasını Şahin’e sordu

BDP, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın görevinden alınmasını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sordu.BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın tutuklanması ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına ilişkin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yazıl

BDP, Bekir Kaya’nın görevden uzaklaştırılmasını Şahin’e sordu
Paylaş

BDP, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın görevinden alınmasını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sordu.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın tutuklanması ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına ilişkin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yazılı soru önergesi verdi. Baluken önergede, ‘KCK’ adı altında yürütülen  operasyonlarının AKP hükümetinin siyasi iradesi ve beyanatları yörüngesinde yürüdüğünü belirterek, “Milyonlarca oy alarak halkın iradesini temsil eden belediye başkanları, il genel meclis başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri bu entegre operasyonlar çerçevesinde tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Entegre operasyonlardan çıkar sağlamaya yönelen AKP hükümeti ise henüz hukuki süreçler tüketilmeden belediye başkanlarını görevden uzaklaştırma kararı almakta ve bunu özellikle BDP’li yerel seçilmişlere karşı uygulamaktadır” dedi.

Baluken, İçişleri Bakanı Şahin’e şu soruları yöneltti:
*Van Belediye Başkanımız Bekir Kaya hukuki süreçler tamamlanmadan Bakanlığınız tarafından görevden uzaklaştırılmıştır. Yargı kararı kesinleşmeden idari uygulamanın hayata geçirilmesinin izahı nedir?
*Yargılama süreci tüketilmeden hangi yasaya bağlı olarak idari uygulama işletilmiştir?
*2002 yılından itibaren halkın iradesi ile seçilen belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis başkanı ve il genel meclis üyesi gibi yerel yöneticiler arasından kaçı tutuklandıktan sonra bakanlığınızca görevden uzaklaştırılmıştır?
*Görevlerinden uzaklaştırılanlar kimlerdir? Görevlerinden uzaklaştırılan bu yerel yöneticiler hangi partilere mensuptur? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Utanç Davası'nın karar duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

HDK’dan kentsel dönüşüm toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...