14 Mart 2017 21:16

Hukuk öğrencileri Bakırköy'de anayasayı anlattı

'Halkın bu günler için okuttuğu öğrencileriz' diyen hukuk öğrencileri, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yurttaşlara anayasaya değişikliğini anlattı.

Paylaş

İstanbul’da yaşayan hukuk fakültesi öğrencileri tarafından kurulan “Hukuk Öğrencileri Meclisi” Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda çalışmalara başladı. Önünde “Bana Anayasayı Sor!” yazan önlükler giyen öğrenciler, gün boyu yuttaşlara referandumda oylanacak anayasa değişikliğini anlattı.

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bağımsız bir şekilde çalıştıklarını belirten Hukuk Öğrencileri Meclisi, halk tarafından ilgiyle karşılandı.

Bilgi kirliliğinin önüne geçilir ve anayasa değişikliği teklifinin maddeleri karşılaştırmalı ve objektif bir şekilde anlatılırsa insanların 'Hayır' oyu kullanacağını düşündüklerini belirten öğrenciler, çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürdü.

Öte yandan “Biz bu halkın bugünler için okuttuğu hukuk öğrencileriyiz. Bu kritik süreçte, bugünün öğrencileri yarının hukukçuları olarak bize düşen görevin farkındayız” diyen öğrenciler, ilerleyen günlerde çalışmalarını farklı bölgelerde sıklaştırarak devam ettireceklerini belirttiler. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

55 gündür yaşam mücadelesi veren Altuhan yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Sobaya dökülen benzin patladı: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...