20 Haziran 2012 07:28

BM heyeti muhalifleri suçladı

Suriye’deki Birleşmiş Milletler (BM) Gözlemci Heyeti'nin (UNSMIS) şefi Norveçli General Robert Mood, ülkede halkın giderek daha fazla acı çektiğini ve şiddetin artarak devam ettiğini söyledi.BM Güvenlik Konseyi’ne Gözlemci Heyeti’nin görevinin askıya alınmasından sonra ilk defa bilgi veren Mood, görevlerinin

BM heyeti muhalifleri suçladı
Paylaş

BM Güvenlik Konseyi’ne Gözlemci Heyeti’nin görevinin askıya alınmasından sonra ilk defa bilgi veren Mood, görevlerinin dondurulması ile ilgili olarak, “Aldığımız kararları olay mahallinde uygulama riski artık imkansız hale gelmişti” diye açıklama yaptı. Mood, “muhaliflerle” Şam yönetiminin arasında kalan kadın-erkek ve çocukların yaşadığı zorlukla acının gün geçtikçe katlanarak arttığını söyledi.

Mood, UNSMIS’nin Suriye’de görevi askıya alınması kararını, kendilerinin her an hedef olma, şiddetle yüz yüze gelme ve de bombardıman altında kalma riskinden dolayı aldıklarını ifade etti. UNSMIS’nin tekrar görevine başlaması içinse Mood, hem muhalefet taraftarlarının hem de Şam yönetiminin şiddeti azaltarak kendilerinin görevini yerine getirebilmeleri için güvence vermelerinin şart olduğunu vurguladı. Tekrar göreve başlamaları yolunda Şam yönetiminin olumlu açıklamalarına işaret eden Mood muhalifleri suçladı. Mood, “Son birkaç gün içinde hükümet tarafından oldukça açık beyanlar gördüm; ancak aynı netlikte ifadeleri muhaliflerden göremedim” dedi.

UNSMIS, Güvenlik Konseyi kararıyla BM ve Arap Birliği’nin Suriye ortak Temsilcisi olan Kofi Annan’ın 6 maddelik barış planını ülkede uygulanmasını denetlemek için geçtiğimiz Nisan aynın ortasında kurulmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Polisler vatandaşı öldüresiye linç etti!

SONRAKİ HABER

'Utanç Davası'nın karar duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...