14 Mart 2017 15:53

Norveçli gazeteci: Saldırı olarak değerlendirmiyorum

İstanbul Şişli’de AKP’lilerce hedef gösterilen Norveçli gazeteci yaşananlara ilişkin Evrensel’e konuştu.

Paylaş

İstanbul Şişli’de KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi Nazife Onay’ın oturma eylemini takip ettiği sırada aynı bölgede referandum çalışması yapan AKP’lilerce hedef gösterilen Norveçli gazeteci yaşananlara ilişkin Evrensel’e açıklamada bulundu.

Dün yayımladığımız haber üzerine sosyal medyada tepkiler oluşmuş ve bazı sosyal medya kullanıcıları, hedef gösterilerek linç girişimine maruz kalan kişinin Norveçli bir gazeteci olmadığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Norveçli gazeteciyle tercümanı aracılığıyla tekrar iletişim kurduk. Yaşananları değerlendiren Norveçli gazeteci; ‘Norveçli’ ve ‘gazeteci’ olduğunu; yaşadıklarını saldırı olarak değerlendirmediğini bu sebeple yorumda bulunmayacağını ifade etti. Bir süredir Türkiye’de görev yapan gazeteci, daha önce Ortadoğu’da da görev yaptığını ve daha ciddi saldırılara maruz kaldığını vurguladı; yaşananları saldırı olarak görmediğini olayın ‘itişme’ olduğunu belirtti.

NORVEÇLİ GAZETECİ 'HOLLANDALI' DİYE HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi Nazife Onay dün İstanbul Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde oturma eylem yaparken polislerce darbedilerek gözaltına alınmıştı. Bu sırada aynı bölgede referandum çalışması yürüten AKP’liler de gazetecilerin üzerine yürüyerek basın kartı sormuştu. Gazetecilerin tepki göstermesi üzerine bir kişi ‘Hollandalı’ diye bağırarak Norveçli gazeteciyi hedef göstermiş ve ardından arbede yaşanmıştı. Gazetecilerin araya girmesiyle linç girişimi engellenmişti. Bu sırada yaşananlarsa kameralara yansımıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

İşte o görüntüler:

 

ÖNCEKİ HABER

Abdüllatif Şener: Evet demek için bir tek sebep yok

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki Barış Annesi Havva Kıran rahatsızlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...