14 Mart 2017 13:35

Yasaklı köylerde gıda sıkıntısı başladı

Diyarbakır Lice’nin sokağa çıkma yasağı uygulanan 18 köyünde gıda sıkıntısı yaşanıyor. Köylülerle 5 Mart’tan bu yana iletişim sağlanamıyor.

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde 5 Mart’tan bu yana ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” ile birlikte Lice-Genç kırsalında 8 bin asker, polis ve korucunun katılımıyla düzenlenen operasyon devam ediyor. Geniş bir arazide süren operasyon nedeniyle 18 köyde yaşayan sivillerle iletişim kopmuş durumda.

ELEKTRİK KESİK

Zaman zaman yoğun hareketliliğin olduğu kırsalda, operasyon güçlerinin köylerde baskınlar düzenlediği öğrenildi. Bölgede elektrik kesik olduğu için köylüler büyük zorluk çekiyor. Yiyecek sıkıntısının da yaşandığı köylerden kimsenin çıkışına izin verilmiyor. Besicilik yapanların ise hayvanlarını çıkaramadığı, yemlerinin de bittiği bildirildi.

3 GÖZALTI

Öte yandan ilçe merkezinde ise polis tarafından eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda Uğur Dirin, Mahsum Ulucan ve Yener Donli adlı yurttaşlar gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen 3 kişi hakkındaki suçlama öğrenilemedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Protesto için dikilen sembolik ağaçlar da kesildi

SONRAKİ HABER

Almanya: Türk siyasetinin Almanya’ya taşınmasını istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...