14 Mart 2017 12:36

Bakan Çavuşoğlu: AB dağılıyor, korkunun ecele faydası yok

Avrupa ile yaşanan krizi değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği dağılıyor” iddiasında bulundu.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Edirne'de açıklamalarda bulundu.

AKP il binasında partililerle sohbet eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda üzerinden Avrupa ülkelerini eleştirerek Avrupa Birliği'nin sonunun geldiğini iddia etti. Dağılma sürecine giren ülkeler olarak birbirleri arasında 'dayanışma' örneği gösterdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“Şu anda hasta Avrupa'nın durumunu da çok iyi anladık. Neden Hollanda bir Dışişleri Bakanı'nın programını iptal ediyor? Geçen senede gittim ben, şimdi ne oldu? Esasen Avrupa'nın içine düştüğü durum gerçekten bizi endişeye sürüklüyor. Yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine geçiyor Avrupa. En üzüntü verici olanı da 5, 6, 7 yıldır kaymayı görüyoruz. Merkez partilerinde nereye doğru, ırkçı partilere doğru kayıyorlar.”

‘AB TÜRKİYE’DEN ÇEKİNİYOR’

Hollanda'da yaşanan krizin ardından kendisi arayan yabancı siyasetçilerin ‘Gerçekten utanıyoruz’ dediğini ileri süren Çavuşoğlu, aynı siyasetçilerin sonra Hollanda'yı destekleyen açıklamalarda bulunduklarını söyledi ve şöyle devam etti:
“Neden biliyor musunuz? Korku. Ne korkusu biliyor musunuz, Türkiye'den çekindiklerini ve korktuklarını biliyoruz da Avrupa Birliği dağılıyor. Kendi aralarında böyle safları sık tutarız da Avrupa Birliği dağılmaz diyorlar. Benim de onlara bir sözüm var. Korkunun ecele faydası yok. Allah korusun Avrupa Birliği'nin geleceği hiç iç açıcı değil. Endişe verici.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Batman'da Kürtçe referandum çalışması

SONRAKİ HABER

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...