14 Mart 2017 12:20

Irak polisi: Musul’da eski kentin yüzde 90’ı geri alındı

Irak Federal Polis Şefi General Şakİr Cevdat Musul’da eski kentin yüzde 90’ını geri aldıklarını bildirdi.

Paylaş

Irak Federal Polis Şefi General Şakİr Cevdat, güvenlik güçlerinin Musul’un batısını kurtarma operasyonunun önemli bir hedefi olan eski kentin yüzde 90’ını geri aldıklarını bildirdi.

General Cevdat, yaptığı açıklamada güçlerinin Musul’un iki mahallesini geri aldıklarını belirtirken bundan birkaç saat önce de Ninova tren istasyonunun da kurtarıldığını kaydetti.

IraqiNews’a göre, Cevat,  Musul’un eski kentini yüzde 90’ı geri alan güçlerinin Musul’un batısı ile doğusu arasındaki beş stratejik köprüden biri olan Eski Köprü’ye sadece 100 metre uzaklığında olduklarını da söyledi.  

Haberde “Iraklı generaller, dar sokakları ve yoğun nüfusu olan Eski Kenti  büyük bir hedef olarak görüyor ve geri alınmasının Musul’un batısındaki operasyonların sonucu açısından bir hayli belirleyici olaracağını düşünüyorlar” denildi.

"Üç aylık çatışmalardan sonra Ocak ayında Musul’un doğusunu IŞİD'ten geri alan Irak hükümet güçlerinin Şubat ayında Musul’un batısını kurtarma operasyonu başlatıkları" da anımsatıldı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Hollandalılara: Cibilliyeti, karakteri bozuklar

SONRAKİ HABER

Rutte'den Erdoğan'a Srebrenitsa yanıtı: İğrenç bir yalan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...