14 Mart 2017 10:22

TOMA'da kârı büyüten Katmerciler'den yeni şirket

AKP’li eski milletvekillerinden ve TOMA üreticisi İsmail Katmerci, “Fırsat” olarak değerlendirdiği savaş sürecine yeni bir fabrika ile giriş yaptı.

Paylaş

AKP’li eski milletvekillerinden ve TOMA üreticisi İsmail Katmerci, “Fırsat” olarak değerlendirdiği savaş sürecine yeni bir fabrika ile giriş yaptı. Katmerciler, yine AKP’ye yakınlığı bilinen Limak Holding ile ortak “savunma şirketi” kurdu. 

Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) üreticisi Katmerciler, 30 yıl önceki kuruluşundan bu yana en yüksek gelir ve kârını 2015 yılında elde etmesinin ardından “Fırsat” olarak değerlendirdikleri sürece yeni bir fabrika ile giriş yaptı. AKP eski milletvekili İsmail Katmerci’nin sahibi olduğu Katmerciler şirketi ile yine hükümete yakınlığı ile bilinen Limak Holding ile ortaklaşa “savunma şirketi” kurdu. 

GİZLİ PROTOKOL İMZALANDI 

Katmerciler ile Limak Holding arasında imzalanan gizlilik protokolü çerçevesinde savunma sanayii alanında faaliyet gösterecek şirket kurmak için işlemlere başladı. Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP’a yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile Limak Holding A.Ş. arasında imzalanan gizlilik protokolü çerçevesinde savunma sanayii alanında faaliyet göstermek üzere LİKA SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ünvanlı ve Ankara merkezli şirket kurulması işlemlerine başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

FIRSATI DEĞERLENDİRMEK AMACIYLA… 

Katmerciler 20 Ocak 2017 tarihinde gizlilik protokolü imzalandığını KAP açıklamasında duyurmuştu. Açıklamada, "Şirketimiz, savunma sanayi alanındaki fırsatları ve işbirlikteliklerini değerlendirmek amacıyla Limak Holding A.Ş. ile gizlilik protokolü imzalamıştır" denilmişti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Eren Erdem KPSS zammına ilişkin: Bunun adı soygundur

SONRAKİ HABER

Dink cinayeti davasında beddua polemiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...