14 Mart 2017 10:22

Eren Erdem KPSS zammına ilişkin: Bunun adı soygundur

CHP'li Eren Erdem, KPSS giriş ücretine yapılan zamma tepki göstererek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, KPSS giriş ücretine yapılan yüksek zamma tepki gösterdi. Zammı ‘soygun’ olarak niteleyen CHP’li Erdem, hükûmetin sınavları gelir kapısı olarak gördüğünü belirtti.

Her sene milyonlarca insan girdiği KPSS sınav başvuru ücreti 55 TL'den 60 TL'ye yükselirken, ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) de 165 TL'den 180 TL'ye yükseldi. Özellikle KPSS-A grubundan sınava girecek adayların ödeyecekleri ücret sosyal medyada büyük tepki topladı.

‘ADAYLAR YOLUNACAK KAZ GİBİ GÖRÜLÜYOR’

Başbakan Binali Yıldırım’a konuya ilişkin yazılı soru önergesi veren CHP’li Eren Erdem, yapılan zammın hiçbir gerekçesi olmadığını belirterek ekonomik krizin faturasının işsizlerden çıkarılmak istendiğini ifade etti.

CHP’li Erdem konuya ilişkin şunları söyledi: “Sınav ücretlerine yapılan zam nasıl bir ekonomik krizin içinde olduğumuzu gösterir nitelikte. Önce TUS ve YDS giriş ücretlerinde uygulanan yüksek zam şimdi KPSS’ye de uygulanıyor. Hizmette veya masrafta hiçbir artış olmamasına, hatta silmeyen silgi verilerek adaylar mağdur edilmesine rağmen, sınav ücreti 2,5 kat zamlanıyor. Bunun adı soygundur. Yeni istihdam alanları yaratamadığı için insanları tek bir sınava mecbur bırakan iktidar, şimdi onları yolunacak kaz gibi görüyor. Bu işin peşini bırakmayacağız, ilgili mercilere başvurular yapacağız.’ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da cinsel taciz şüphelisi serbest kaldı

SONRAKİ HABER

TOMA'da kârı büyüten Katmerciler'den yeni şirket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...