14 Mart 2017 10:00

Adana Tabip Odası: Sağlıkta nitelik düştü

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Adana Tabip Odası açıklama yaptı. Tabipler, hastaya bakacak yeterli süre ve insanca bir ücret istiyor.

Paylaş

Adana Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya SES ve Genel Sağlık İş de katıldı. Basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, 14 Mart’ta 4 talepleri olduğunu belirterek haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarını, çalışırken ve emeklilikte insanca bir ücret, sağlıkta şiddetin sona ermesini istedi.

14 yıldır sürdürülen Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın performansa dayalı ödeme sistemiyle, hekimlerin kısa sürelerde çok sayıda hastaya bakmaya zorlandıklarını, nitelikli sağlık hizmeti sunabilmenin koşullarının yok edildiği bir sağlık ortamı yaratıldığını dile getiren Ökten,  acil başvurularından ameliyatlara, MR, BT çekimlerine rekor artışlar görülürken hastaya ayrılan sürenin düştüğünü dile getirdi.

'FIRSAT EŞİTLİĞİ VE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYORUZ'

Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin en temel bileşenlerinden birinin çalışma koşullarının oluşturduğunu da hatırlatan Doç. Dr. Ökten, “İnsanca çalışma koşulları ve emeğimizin karşılığı olan ücret, birbirinden ayrı düşünülemez. Mesleki bağımsızlık, iş yükünün insancıl düzenlenmesi, mesleki sağlık ve güvenliğin sağlanması, fırsat eşitliği, örgütlenme özgürlüğü, çalışma ortamının demokratikleştirilmesi, emekliliğe yansıyan güvenceli ücret ve mesleki gelişim hakkı, uluslararası normlara uygun olarak çalışma sürelerinin düzenlemesini talep ediyoruz” dedi.  (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Islak zeminde düşen sağlıkçı, tazminat davasını kazandı

SONRAKİ HABER

Dink cinayeti sanığı Yılmazer'den Tuncel azmettirdi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...