14 Mart 2017 09:22

Selma Gürkan: Yeni rejimde işçiler daha fazla sömürülecek

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, referandum öncesi ziyaretleri kapsamında Aydın'da halk toplantısına katıldı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Nazilli İlçe Örgütü 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Pınarbaşı mahallesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. Cem evi salonunda yapılan toplantıya konuşmacı olarak EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı. İşçi ve emekçilerin yoğunlukta olduğu mahallede çok sayıda yurttaş toplantıyı dinlerken gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti. 

Toplantıda konuşan Gürkan, tartışmalar içerisinde referanduma gidildiğini belirterek, “Hükümet 7 Haziran’dan önce bir savaş başlatmıştı. 7 Haziran’dan sonrada savaş giderek artmaya başladı. Şimdi ise demokrasiye yönelik bir savaş var. Hem Ortadoğu’da hem de Türkiye içerisinde savaşın yarattığı ortamda referandumu gündeme getirdiler” dedi. Gürkan, “Bu anayasa gündeme geldiğinden beri AKP uzun zamandır kullandığı kutuplaşma dilini şimdi daha fazla derinleştirerek oylarını güvence altına almak istiyor. Avrupa ile yapılanda budur. Diplomasiyi hiçe sayarak hareket eden AKP referanduma hazırlanıyor. 16 Nisan’a kadar Hollanda ve Almanya’dan politika yürütecek. Ama biz biliyoruz ki zamanında İsrail ve Rusya’da olduğu gibi silah alım satım, ticaret işleri değişmeyecektir. Almaya ve Hollanda ile yaratılan bu gerginliğin her iki ülkenin siyasi durumundan kaynaklı olduğunu biliyoruz. AKP’de bundan eveti çıkartmak için uğraşıyor” şeklinde konuştu.

‘HER ŞEY TEK ADAMLA YÜRÜTÜLECEK’

Yeni anayasa ile rejimin değişeceğini ifade eden Gürkan, “Hükümet tek adam olacak. Yargı, yasama, yürütme, devlet bütçesi, yasa çıkarma kısacası her şey tek adamla yürütülecek. AKP bunu yaratmak istiyor. Bu yeni rejimde hak arama, örgütlenme, hakların taleplerine ise yer vermiyorlar” dedi. Referandum öncesi hükümetin işçi, emekli, kadın ve yaşlılara yaptığı ödemeleri rüşvet olarak değerlendiren Gürkan, “Bu paraların işsizlik fonundan yani bizim cebimizden ödendiğini biliyoruz. Asıl rüşveti büyük sermaye gruplarına veriyorlar. Evet çıkarsa kıdem tazminatının tavsiyesi, işsizlik fonunun sermayeye aktarımı gündeme gelecek. Yeniden inşa edilen rejim bir taraftan bası düzeni, bir taraftan ise işçilerin emekçilerin daha da sömürüldüğü bir rejimdir. Onların güçlü Türkiye’si sermaye gruplarının engelsiz faaliyet sürdürdüğü bir Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

‘Hayır’ın gerekçelerinin daha güçlü olmasından dolayı baskıların arttığını söyleyen Gürkan, “Ayrıştırma politikalarına karşı işçiler, emekçiler, ezilen halklar olarak ortaklaşmalıyız. Evet hayır kutuplaşmasının dışında kalarak bir çalışma yapmalıyız. Herkes kendi özgünlüğünde hayır diyor. Birlerde bu hayırları büyütmeliyiz” dedi.(Aydın/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar sanığı baba, 25 gün sonra serbest

SONRAKİ HABER

İş dünyası diplomatik krizden memnun değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa