14 Mart 2017 08:22

Antep’te Hollandalı kardeş şehrin tabelası kaldırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hollanda ile yaşanan gerginlik sonrası kardeş şehir Nijmegen’ın 'kardeş şehirler yolu'ndan tabelasını kaldırdı.

Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hollanda ile AKP Hükümetinin yaşadığı kriz sonrasında kardeş şehri olan Hollanda'nın Nijmegen şehrinin tabelasını 'kardeş şehirler yolu'ndan kaldırdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir anlaşması yaptığı Hollanda'nın Nijmegen şehrinin adının yer aldığı bulvardaki ve 'kardeş şehirler yolu' olarak bilinen havalimanı yolu üzerindeki tabelasını kaldırdı.

2007 yılında belediye meclisi karar ile birlikte Osmangazi Mahallesi'ndeki bir bulvara kardeş şehir anlaşması yapılan Hollanda'nın Nijmegen kentinin adı verilerek yoldaki refüje bu ismin yazılı olduğu mermer tabela konuldu. Gaziantep ile kardeş şehir olan başka ülkelerdeki şehirlerin isimlerinin de yer aldığı 'kardeş şehirler yolu' olarak bilinen havaalanı girişinde de yine Nijmegen tabelası yerleştirildi. Hollanda yaşanan gerilim sonrası belediye görevlileri kentin iyi ayrı noktasındaki Nijmegen'e ait tabelaları dün gece yerinden sökerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün deposuna götürdü. Tabelaların sökülmesinin ardından belediye personelleri bugün tabelaların bulunduğu yerlere çiçek dikerek düzeltme çalışması yaptı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD'li gazeteciler, Melih Gökçek gerçeğiyle tanıştı

SONRAKİ HABER

İsveç Kralı Gustaf’a AB’den yılda 2.5 milyon kron destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...