14 Mart 2017 07:00

Bozdağ: Venedik Komisyonu ‘hayır’dan yana taraf

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Venedeki Komisyonu’nun raporu ile ilgili ‘Venedik Komisyonu hayırdan yana taraf olmuştur’ dedi.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Venedik Komisyonu tarafından hazırlanan raporla ilgili “Venedik Komisyonu Türkiye’de yapılacak halkoylamasında hayırdan yana taraf olmuştur” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Venedik Komisyonu tarafından hazırlanan rapora Twitter’dan tepki gösterdi.  Türkiye’nin başkanlık referandumu ile ilgili Venedik Komisyonu tarafından hazırlanan raporun teknik olmadığını, siyasi bir rapor olduğunu öne süren Bozdağ, “Venedik Komisyonu raporu, adil, objektif ve teknik bir rapor değildir, yanlış bilgiler de içeren tamamen sübjektif bir rapordur. Venedik Komisyonu raporunun dili ve üslubu da siyasi bir dildir, teknik danışmanlık yapan bir uzman dili ve üslubu değildir” dedi. Venedik Komisyonu raporunun CHP ve HDP görüşlerinden ibaret olduğunu savunan Bozdağ, raportörleri, CHP ve HDP görüşlerini aynen rapora aktarmakla suçlayarak, komisyon üyelerinin yanıltıldığını kaydetti. Bozdağ, “Venedik Komisyonu kabul ettiği rapor ile anayasa değişikleri için Türkiye’de yapılacak halkoylamasında hayırdan yana taraf olmuştur” dedi.

‘KOMİSYONUN SAYGINLIĞI LEKELENDİ’

Venedik Komisyonunun hazırlanan rapor ile saygınlığını yitirdiğini iddia eden Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

“Venedik Komisyonu veya başka bir uluslararası örgüt Türk halkının hür iradesiyle vereceği kararı asla etkilemeyecektir. Türk halkı, halkoylamasında vereceği ‘evet’ oyu ile Venedik Komisyonuna da komisyonun sübjektif ve siyasi raporuna da cevabını verecektir. Venedik Komisyonu bu raporu ile objektifliğini ve uzmanlığını terk etmiş, tarafsızlığını kaybetmiş, siyasallaşmış ve saygınlığını lekelemiştir. Adil, objektif ve tarafsız olmayan, teknik değil tamamen siyasi ve sübjektif bu raporun, Türkiye açısından saygınlığı ve kıymeti yoktur. Venedik Komisyonu raporunu referans alacak hiç kimse, Türkiye'deki anayasa değişiklikleri hakkında doğru bir kanaat sahibi olamaz.” (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

Kapadokya'da 3 balon sert iniş yaptı: 41 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...