14 Mart 2017 06:27

Polis, 'hamile olma ihtimali olan öğrenciler listesi' istedi

Sivas’ta polis çöp konteynerinde bulunan bebek cesedi soruşturmasında üniversiteden 'hamile olma ihtimali olan öğrenciler listesi' istedi.

Paylaş

Sivas Emniyet Müdürlüğü, çöp konteynerinde bulunan bebek cesedi ile ilgili yaptığı soruşturmada, Cumhuriyet Üniversitesi’nden “cesedin bulunduğu tarihten önce hamile olma ihtimali görülen öğrencilerin” isimlerini istedi.

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine göre, emniyetin savcılık oluruyla gönderdiği yazıda ayrıca, cesedin bulunduğu hafta devamsızlık yapan ve bahar döneminde önce kayıt yaptırmayan ve daha sonra dilekçe vererek kayıt yaptıran kız öğrencilerin de isim listesi istendi.

DEVAMSIZLIK...

Soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü’nden Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na 8 Mart 2017’de Asayiş Şube Müdürü İzzet Türk imzasıyla gönderilen yazıda şöyle dendi:

"Buluntu bebek cesedi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Üniversitesi’nin tüm bölümlerinde öğrenim görmekte olan kız öğrencilerden 2016-2017 güz döneminde kayıt yaptırarak okula devam etmekte olan ancak bahar döneminde kayıt yaptırmayan ve daha sonra dilekçe vererek kayıt yaptıran öğrencilerin listesi ile 20 Şubat 2017 Pazartesi günü ile 24 Şubat 2017 Cuma dahil olmak üzere derslerine devamsızlık yapan kız öğrencilerin tam listesinin isim, soy isim, kimlik numarası ve bölüm bilgileri ile varsa 22 Şubat 2017 tarihi öncesinde hamile olma ihtimali görülen öğrencilere ait bilgilerin incelenmek üzere Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’nden istenmesini arz ederim."

Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Doğru tarafından olur verilen yazı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve oradan da tüm fakültelere gönderildi. Fakültelerin Emniyet’in belirlediği kriterlere göre listeleri hazırladığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Eren Derdiyok'un çukura basıp sakatlandığı bildirildi

SONRAKİ HABER

Avusturya: Referandum için gelecek Türk bakanları engelleriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...