13 Mart 2017 17:16

Brezilya’da bir hayalet dolaşıyor!

Halkın darbe ile başkanlığı ele geçirmekle suçladığı Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, ‘hayaletler var’ dediği Başkanlık Sarayı’ndan taşındı!

Paylaş

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, ‘kötü enerji’ ve ‘hayatletler’ olduğu gereçkesiyle ailesiyle birlikte kaldığı Başkanlık Sarayı'ndan taşındı.

İşçi Partisi Lideri ve Devlet Başkanı Dilma Roussef’in yolsuzluk iddiasıyla görevinden alınmasının ardından atanarak başkanlık koltuğuna oturan Temer, taşındığı Alvorada Başkanlık Sarayı’nda huzur bulumadı.

Koltuğa oturduğu günden bu yana darbe yaparak başkanlığı ele geçirmekle suçlanan ve ‘Temer defol’ başlıklı kitlesel gösterilerle karşı karşıya kalan 76 yaşındaki Michel Temer ve eşi Marcela, başkent Brasilia’daki Başkanlık Sarayı’ndan taşınarak daha küçük bir konuta geçti.

Temer yaptığı açıklamada, Brezilya’nın dünyaca ünlü mimarı Oscar Niemeyer’in eseri olan Alvorada Sarayı’ndaki ‘atmosferi sevmediği’ni söyledi.

Haftalık bir dergi olan Veja’ya konuşan Temer, “Orada tuhaf bir şey hissediyoruz. İlk geceden beri rahat uyuyamıyorum. Enerjisi iyi değil. Marcela da aynı şeyi hisseti. Hatta hayaletler olabilir mi diye de düşünmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Temer ailesi daha küçük bir devlet konutu olan Jaburu Sarayı’na taşındı. Jaburu Sarayı aslında devlet başkanı yardımcıları tarafından kullanılıyor ve ne tesadüf ki Dilma Rousseff’in koltuğunu ele geçirmeden önce Michel Temer, devlet başkanı yardımcısıydı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Avni Sipahi: Tepki olarak Hollanda ineğimi keseceğim

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 24 bölge ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...