13 Mart 2017 14:16

Güvenpark Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Ankara Güvenpark’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, katliamın birinci yılında anıldı.

Paylaş

Ankara’nın en işlek noktalarından Kızılay’da Güvenpark otobüs duraklarında bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 36 kişi katliamın birinci yılında anıldı. Patlamanın gerçekleştiği otobüs duraklarında düzenlenen anmada, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri “Göz göre göre gelen bir eylemin rakamlara sıkıştırılan kayıpları olduk. Biz acımızla kavrulurken, sonra gördük ki, ölümde bile ayrıştırılmışız” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminde ölenler için onlarca anıt dikildiğini belirten aileler, kaybettikleri yakınları için bir tabela dahi konmadığını söyledi. Aileler, patlamanın yaşandığı yere anıt yapılmasını istedi.

Güvenpark önündeki otobüs durakları, protokol yolu olarak bilinen Atatürk Bulvarı’nın en işlek noktalarından biri. 13 Mart 2016 tarihinde otobüs duraklarının önünde gerçekleşen ve 36 kişinin can verdiği saldırının üzerinden bir yıl geçti. Katliamda yakınlarını yitirenler, saldırının yaşandığı duraklarda bir araya geldi. Gözyaşlarının sel olduğu anmada, hükümete tepki vardı.

‘SANKİ ONLAR YOKTULAR’

Aileler, katliamın üzerinden geçen bir yıl boyunca devlet tarafından hatırlanmadıklarını belirtti. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ölenler her gün anılırken kendilerinin unutulduğunu belirten aileler yaptıkları açıklamada, “İlk günden itibaren unutulmuşluğun, dışlanmışlığın, ayrıştırılmanın acısı eklendi üzerine. Sanki yoktular, sanki onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı değildi. Beyaz brandalarla sakladılar bizi. Saatlerce ulaşamadık ailelerimize, onlar da bize. Oysa biz ölmüştük. Konuşulmadık, söylenmedik, yazılmadık çizilmedik. Unutulduk biz” dedi.

Açıklamada, “Göz göre göre gelen bir eylemin rakamlara sıkıştırılan kayıpları olduk. Sorumluların, ihmali ve kusuru bulunanların tespit edilip, adalet terazisine konulmasını bırakın, birkaç kurum ve kişi haricinde vatandaşı olduğumuz devlet bize elini bize uzatmadı. Haklarımızı öğrenmek ve alabilmek için bile aylarca uğraştık. Hatta birçoğumuzun haberi bile olmadı. Biz acımızla kavrulurken, sonra gördük ki, ölümde bile ayrıştırılmışız biz” denildi.

‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’ DEMEKLE OLMUYOR

15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitirenler için devletin bütün imkanlarını sunduğunu, ancak Güvenpark katliamında ölenler için bir tabela dahi dikilmediğini belirten aileler, “Çok şey istemiyoruz sizden. Bırakın biz kendimiz bir anıt dikelim şuracığa” dedi.

Aileler “Terörü lanetliyoruz, demekle bu sorunlar çözülmüyor. 1 yıldır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bir Allah’ın kulu da kapımızı çalmadı. Vali bir ziyaret dahi etmedi. Canımız yanıyor. Sözde adalet var, bizim dosyalarımız nerede?” diyerek tepkilerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Menbic’e 200 asker ve zırhlı araç daha gönderdi

SONRAKİ HABER

‘Musul’daki IŞİD’liler orada ölecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...