13 Mart 2017 13:37

‘Valiliğin projesi’ için 300 ev daha yıkılacak

Şırnak’ta sağlam raporu verilen yaklaşık 300 eve ‘Valilik projesi’ için yıkım kararı verildi.

Paylaş

Yasaklar ve çatışmalar sırasında neredeyse tamamı yıkılan Şırnak’ta şimdi de sağlam raporu verilen yaklaşık 300 evin yıkımı için harekete geçildi. Yıkım ekiplerinin “Valiliğin projesine göre yıkılacak” dediği evler için ailelere 45 gün süre tanındı. 

14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 8 ay boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı esnasında Şırnak’ın yüzde 70’i yerle bir edildi. Yıkımın halen sürdüğü kentin özellikle Yeşilyurt, Bahçelievler, Gazipaşa ile Dicle Mahallelerinde ayakta kalan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekiplerin sağlam raporu verdiği evler hakkında yeniden yıkım kararı alındı. 

Yaklaşık 300 sağlam evin karar kapsamında yıkılacağı öğrenilirken, evleri gezen yıkım ekipleri ve polis, evlerin boşaltılması için ailelere 45 gün süre tanıdı. 

45 GÜN SÜRE VERİLDİ

Yıkımın en yoğun yaşandığı mahallelerden biri olan Bahçelievler’de ikamet eden Barkın ailesinden de daha önce sağlam raporu verilen evlerini boşaltmaları istendi. Karara tepki gösteren Zeliha Barkın, evi hakkında yıkım kararı olmadığından dolayı 2 bin TL masraf yaparak yeniden onardığını belirtti.

Yıkım ekiplerinin 15 gün önce polis eşliğinde evlerine gelerek, “Valiliğin projesine göre bu ev de yıkılacak” denildiğini aktaran Barkın, kendilerine 45 gün süre tanındığını söyledi.

Sözlü iletilen karar dışında resmi bir tebligatın kendilerine ulaşmadığını dile getiren Barkın, “Sadece bizim evimize gelmediler. Tek tük ayakta kalan evlerinin birçoğuna gittiler. Aynı kararı onlara da iletmişler” dedi. Kentte kiralayabilecekleri evlerin de bulunmadığını ifade eden Barkın, şunları aktardı: “Yasak sırasında Silopi’ye geçtik ve sonrasında yeniden toprağımıza döndük. Şimdi de sağlam evimizi yıkacaklar. Çadırda kalmamıza bile izin vermiyorlar. Toprağımızı terk etmeyeceğiz.” (Şırnak/DİHABER) (Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, IŞİD'e karşı yeni bir cephe açtı

SONRAKİ HABER

Sarıyer’deki mahallelerden protesto: Tapu istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa