13 Mart 2017 13:12

Tokat'ta 215 kişilik geçici iş için 946 kişi başvurdu

Tokat'ta İŞKUR aracılığıyla İl Özel İdaresi'nde 6 ay çalışacak 215 kişilik geçici iş için 946 kişi başvurdu. Kura çekiminde gerginlik çıktı.  

Paylaş

Tokat'ta İŞKUR aracılığıyla İl Özel İdaresi'nde 6 ay çalışacak 215 kişilik geçici iş için 946 kişi başvurdu. Çalışacak 215 işçiyi belirlemek için yapılan kura çekiminde gerginlik yaşandı. Kurada ismi çıkmayan bazı kişiler, bilgisayar üzerinden yapılan kura çekimine tepki gösterdi.

Tokat'ta İl Özel İdaresi'nde Toplum Yararına Programı kapsamında çeşitli branşlarda asgari ücretli olarak çalışacak 215 kişinin alınacağı işe 946 kişi başvurdu. Başvurunun yüksek olması üzerine 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı konferans salonunda, işe alınacak 215 kişiyi belirlemek amacıyla noter huzurunda bilgisayar üzerinden kura çekimi düzenledi. Kura çekimine çok sayıda kişi katıldı. Bazı kişiler kura çekimini ayakta takip etti. Kura çekimi ekrana yansıtılarak ismi çıkan kişilerin adları yazılıp, okundu. Kurada ismi açıklanan kişiler büyük sevinç yaşadı. İsmi okunmayan kişiler ise büyük üzüntü yaşandı.

BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN KURA ÇEKİMİNE TEPKİ

Fakat yapılan kura çekimi sonrası ismi çıkmayan bazı kişiler sahneye çıkarak, itirazda bulundu. Bilgisayar üzerinden yapılan kuraya itiraz eden bazı kişiler görevliler ile tartıştı. Kurada ismi çıkmayan Ünal Ulukaya, görevlilere, "Burada pislik kokuyor. Ben bağırırım, çağırın polisi. Olmaz böyle bir şey. Kura sisteminde yanlış var. Kura böyle çekilmez. Bilgisayarda her şey dönüyor" diye tepki gösterdi. 

İtirazda bulunan kişiler de kuranın kavanoz ile yapılması gerektiğini ifade etti. Çıkan tartışma üzerine salona sivil polis ekipleri geldi. Ekipler sahnede bulunanları aşağıya indirdi. İŞKUR görevlileri de noter üzerinden yapılan çekilişte herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı öne sürdü. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Yeni bir cami değil, sağlık ocağı ve kreş istiyoruz’

SONRAKİ HABER

Apocalyptica, Türkiye konserini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...