13 Mart 2017 13:06

‘Yeni bir cami değil, sağlık ocağı ve kreş istiyoruz’

İstanbul Alibeyköy’de,  Karadolap mahallesi halkı boş araziye yapılmak istenen camii yerine toplum merkezi, sağlık ocağı ve kreş talep ediyor.

Paylaş

İstanbul Alibeyköy’de,Karadolap mahallesinde bulunan boş bir arsaya cami yapılmasına tepki gösteren mahalle halkı, “5 kilometrelik alanda zaten 5 cami var. Bunun yerine rehabilitasyon merkezi, sağlık ocağı ya da kreş inşa edilsin” dedi. 

Nilgün sokak ve Çemen sokak arasında bulunan boş arsaya yapılacak cami projesini protesto eden Karadolap halkı, önceki gün proje alanında bir araya geldi. Karadolap’ın çoğunlukla Alevilerin yaşadığı bir mahalle olduğunu söyleyen, Karadolap Mahalle Muhtarı Ali Ekber Binici, aynı alana cemevi yapılmak istense buna da karşı çıkacaklarını söyleyerek nedenini şöyle açıkladı: “5 km alanda yaklaşık 5 tane camii varken ve her camii arasında 500 metre mesafe varken burada yeni camii yapılmasını doğru bulmuyoruz. Defalarca rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, semt konağı, sağlık ocağı, çocuklar için kreş, yaşlı insanların vakit geçireceği alanların yapılması taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak yetkililere ilettik. Ama hep olumsuz yanıt aldık. Yetkililer hep bizlere cevap olarak uygun yerin olmadığını söylediler. Bizler şu anda mevcut yeri ve birkaç yeri önerdik. Mahallemizin ihtiyaç ve talepleri bunlarken, oldu bittiye getirilen bu projenin toplum yararına olduğunu kabul etmiyoruz.” Nefes alacak sosyal alanların olmadığını, mahallelinin kentsel dönüşüm mağduriyetinin giderilmediğini söyleyen Binici, “Barınma hakkı olan insanların ev sorununun çözülmemesinden tutun bir çok sorun varken bu kadar talep ve ihtiyaç varken bu projenin mahalle halkına dayatılmasını kabul etmiyoruz ve mücadele edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hüsnü Mübarek bu hafta serbest bırakılacak'

SONRAKİ HABER

Tokat'ta 215 kişilik geçici iş için 946 kişi başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa