19 Haziran 2012 13:09

Amcor işçileri hem öğreniyor hem öğretiyor

ÇİĞLİ Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve Basın-İş Sendikasına üyeliklerini tamamlayıp, şubat ayından bu yana yetki tespitini bekleyen Amcor işçileri, Çiçekliköy’de kahvaltıda bir araya geldi.Yürütülen başarılı çalışmayı kutlamak, Meclisteki Toplu İş İlişkileri Yasası nedeniyle sendikanın yetki b

Amcor işçileri hem öğreniyor hem öğretiyor
Paylaş

Yürütülen başarılı çalışmayı kutlamak, Meclisteki Toplu İş İlişkileri Yasası nedeniyle sendikanın yetki başvurusunun gecikmesi konusundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere işyeri komitesi tarafından düzenlenen etkinliğe 100’e yakın işçi katıldı.

Kahvaltıya, Basın-İş Genel Başkan Danışmanı Yılmaz Yurteri, Şube Başkanı Murat Berk, Çiğli İşçi Kurultayı Düzenleme Komitesi Üyesi ve Schneider İşçisi Raşit Ekin ile EMEP GYK Üyesi Gürsoy Turan katıldı.

Amcor işçilerinin kısa sürede önemli bir iş başararak hem Basın-İş camiasına hem de organize işçilerine büyük moral kaynağı olduğunu söyleyen Yılmaz Yurteri “Çiğli işçi kurultayına katılan işçilerin organize işçilerinin örgütlülüğüne güç kattığını, organizedeki örgütlülükten de güç aldığını diye getirdi. Yurteri, “Amcor işçilerinin örgütlenmesinin Çiğli işçi kurultay komitesinin doğrudan katkısı ve katılımı ile gerçekleşmiş olması bize Çiğli organizede doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

GENÇ İŞÇİLER ÖRGÜTLENİYOR

“Çiğli Organizede yüzde 10’u bulmayan örgütlü işçilerin arasına hoş geldiniz. Yeni mücadelelere hoş geldiniz” diyen Gürsoy Turan, Çiğli’de örgütsüz ve kötü çalışma koşullarında düşük ücretle çalıştırılan genç işçilerin uzun zamandır değişik biçimlerde bu durumun değişmesi için mücadele ettiğine dikkat çekti. Turan, “Ancak son iki yıldır daha yoğun bir biçimde örgütlü işçilerin de öncülüğü ile kurultaylar düzenlenerek iyi denebilecek sonuçlar elde ediliyor. Yalnızca 11 fabrikanın örgütlü olduğu organizede 5 fabrika son 1.5 yılda örgütlendi. Sizler sendika üyelik sürecini ve bu kahvaltı organizasyonunu olduğu gibi işyeri komitenizle toplu sözleşme sürecini ve sendikal mücadelenizi kendiniz verirseniz işyerindeki sorunları çözebildiğiniz gibi diğer işyerlerine de örnek olacaksınız” diye konuştu.

Sermaye ve egemenlerin her zaman işçi sınıfının örgütlülüğünden ve üretimden gelen gücünden korktuğunu ifade eden Turan, “Sınıf mücadelesi tarihi kazanılan hakların korunması için de sürekli mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi. Billur Tuz direnişine de değinen Turan, “Billur Tuz işçilerinin kazanmak için bizlerin desteğine ihtiyacı olduğu kadar bizlerin de onlardan ve onların deneyiminden öğrenmeye ihtiyacımız var” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet yeni, politikalar eski

SONRAKİ HABER

Tek çivi çakmadan milyarları götürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...