13 Mart 2017 11:55

Gürkan: Referandum dış politikanın malzemesi haline geldi

EMEP Aydın il örgütü, başkanlık referandumunda 'Hayır' kampanyasının duyurusu için Genel Başkan Selma Gürkan'la basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Aydın İl örgütü 16 Nisan’da yapılacak başkanlık referandumu öncesi yürütecekleri ‘Hayır’ kampanyasını duyurmak için Genel Başkanı Selma Gürkan’ın katılımıyla il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP, İHD, AYÇEP, AYKARYAY gibi siyasi parti ve kurumların temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, anayasa tartışmalarının ve referandum sürecinin vasat bir durumda olduğunu söyledi. Avrupa ülkeleri ile yaşanan gerginliği değerlendiren Gürkan, “Referandum dış politika malzemesi haline geldi. Türkiye’nin dış politikası dönüp dolaşıp referandum çalışmasına çıkıyor. Bir haftadır yürütülen politika bu şekilde. Avrupa ülkelerinin koymuş olduğu yasağın izah edilecek bir yanı yoktur. Fakat hükümetin de Türkiye’de koyduğu yasakların izahı yoktur. Mecliste grubu bulunan HDP’nin eş başkanları, milletvekilleri ve yöneticileri cezaevinde. CHP’nin yürüteceği hayır türlü engellerle karşılaşıyor. MHP’nin de hayır çalışması yürüten kanadı engelleniyor” dedi.

‘BASKI ORTAMINDA YAPILAN ANAYASA DEMOKRATİK DEĞİLDİR’

Referandum sürecine girerken darbeyle mücadele adı altında muhalif kanalların, gazetelerin, dergi ve derneklerin kapatıldığını hatırlatan Gürkan, bugünkü siyasi atmosferin baskı ortamında yapılan anayasanın demokratik olmadığını söyledi.

Hayır seçeneğinin demokrasi, barış ve özgürlük isteyen bütün toplumsal kesimlerin seçeneği olduğunu belirten Gürkan, “Demokratik bir şekilde çıkan hayır Türkiye’nin demokratikleşmesi için bir kapı açacaktır. AKP ve MHP’ye oy verenler içerisinde anayasaya dair kuşkusu olanlar da var. Bu yüzden hayır için sebepler çok daha fazla ve hayır diyecek kesim çok daha geniş. Hayırın çalışmasını yaptığımız kadar gerekçelerini de anlatmalıyız. Bu yetmez, sandıktaki hayır oylarının hayır olarak çıkması için herkes sandıklarda görev almalıdır” şeklinde konuştu.

Gürkan son olarak 'Hayır'ın 17 Nisan’da barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini ortaklaştıracağını söyledi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hollanda’da kazanıp, burada caka satmak kabul edilemez'

SONRAKİ HABER

Dersim Belediyesinde işten atılan işçilerden eylem kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...