19 Haziran 2012 12:53

‘Gebelik testi yapanı bildirin’ genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürtaj cinayettir, her kürtaj bir Uludere’dir” çıkışının ardından Hükümetin kürtaj hakkı ile ilgili yeni yasal düzenleme hazırlığı yaptığı bir dönemde, Sağlık Bakanlığının da gebelik testi yapan kadınları fişleme talimatı verdiği iddia edildi.Hürriyet gazetes

Paylaş

Hürriyet gazetesinde Ayşe Arman’a konuşan kadın hakları aktivisti Hülya Gülbahar, Bakanlığın tüm tıbbi laboratuvarlara bir genelge göndererek, hamilelik testi yaptıranların “test sonuçları ile birlikte iletişim bilgilerini”n Bakanlığa gönderilmesini istediğini açıkladı. Gülbahar, bu bilgilerin aile hekimlerine gönderilmesi ve hamilelik sürecinin takibi ile “normal” doğum yolunun kullanılmasının talep edileceğini söyledi.

Konu hakkında gazetemize de konuşan Av. Hülya Gülbahar, genelgenin pazartesi günü tıbbi laboratuvarlara gönderildiğini ancak Sağlık Bakanlığı ve laboratuarlardan talep ettikleri halde kendilerine bilgi vermek istemediklerini söyledi. Genelgenin kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Gülbahar, bu durumun Anayasa’nın özel hayatın korunması ile ilgili maddesine aykırı olduğuna da dikkat çekti.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtaj yasağına karşı 55 bin imza

SONRAKİ HABER

Teşvik paketi 'resmi'leşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...