13 Mart 2017 07:30

Hrant’ın Arkadaşları: Gerçek suçlular yargılanana kadar

Hrant Dink cinayeti davası öncesinde Adliye önünde açıklama yapan Hrant'ın Arkadaşları, 'Gerçek suçlular yargılanana kadar nöbetimiz sürecek' dedi.

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 12'inci celsesinin ilk duruşması öncesi Hrant'ın Arkadaşları adalet talebiyle yine adliye önündeydi.

“Adalet nöbeti” için adliye önünde toplanan Hrant'ın Arkadaşları arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Garo Paylan da yer aldı. 

Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, yaptığı konuşmada Dink davasında savunmaların alınmasında sona yaklaştığını belirterek sıranın Ali Fuat Yılmazer'e geldiğini hatırlattı. "10 yıldır süren davada henüz gerçeğin ortaya çıkma durumuyla karşı karşıya değiliz" diyen Aydın, Dink cinayetinin aydınlatılmasının diğer karanlık cinayetlerin aydınlatılması için de fırsat olacağını söyledi. Beklentilerinin henüz yargılanmamış fakat cinayette etkisi ve katkısı olan sorumluların yargılanması olduğunu belirten Aydın, "Bu davada gerçek suçlular yargılana ve cezalandırılana kadar adalet nöbetimiz sürecek" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

HRANT DİNK İNTERAKTİF SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

Eğlence mekanına ateş açan Onur Özbizerdik yakalandı

SONRAKİ HABER

UNICEF: 2016 Suriyeli çocuklar için en kötü yıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...