13 Mart 2017 07:08

Başbakan'a soru: Oğlunuzun Hollanda'da şirketi var mı?

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'a ait şirketlerin Hollanda'da faaliyet gösterdiği iddialarını gündeme taşıdı.

Paylaş

AKP'nin Hollanda konusunda "yaptırım", "misliyle ödeyecekler", "bedelini ödeyecekler" çıkışları sürerken, bir yandan da "ekonomik yaptırım söz konusu değil" açıklaması geldi.

Hollanda krizi sonrası yazılı açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanlara karşı yapılan bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir." dedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hollanda’ya uygulanacak yaptırımları sordu.  

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, Hollanda ile yaşanan krizin ardından bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanması konusunda, "Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil” dediğini hatırlatan Yarkadaş, kimin sözlerini dikkate alacağız diye sordu.

‘ERKAN YILDIRIM’A AİT ŞİRKETLER’

Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a ait 30 geminin olduğu ve aile şirketlerinin birçoğunun Hollanda’da faaliyet gösterdiği iddialarını gündeme taşıyan CHP’li vekil, bu şirketlerin Hollanda’ya ödediği vergiyi sordu.

CHP’li Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

Erkan Yıldırım Hollanda merkezli Zealand Shipping. ve Q Shipping adlı şirketlere ortak mıdır? Erkan Yıldırım’a ait aile şirketlerinin Hollanda ile yıllık ticaret hacmi nedir? Hollanda’ya ne kadar vergi ödemiştir? Bunları bilmek istiyoruz. Hollanda’ya uygulanacak yaptırımlar arasında Erkan Yıldırım’ın ticari faaliyetlerin askıya alınması da olacak mıdır çok merak ediyoruz.

Hollanda’ya hangi yaptırımların uygulanacağını hükümet bir an önce açıklamalıdır. Yaptırımların 16 Nisan’dan yani referandumdan sonra hayata geçeceği ifade ediliyor. Bunun gerekçesi nedir? Neden referandum sonra hayata geçirilecek, hükümetin elini kolunu bağlayan nedir? Bu soruların cevaplarını merak ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme gerekçeli kararı açıkladı: Demirtaş suça eğilimli

SONRAKİ HABER

Cari işlemler açığı arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...