13 Mart 2017 06:50

'Saadet Partisi hayır deyince yasaklarla karşılaştı'

Halk oylamasında ‘hayır’ oyu vereceğini açıklayan Saadet Partisi’nin gençlik örgütü AGD'nin yasaklarla karşılaştığı iddia ediliyor. 

Paylaş

Başkanlık referandumunda ‘hayır’ oyu vereceğini açıklayan Saadet Partisi'nin gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) etkinliklerinin yasaklandığı, salon başvuruları için üst üste iptal kararları verildiği iddia edildi. AGD’nin geçen yıl İstanbul’un Fethi etkinliklerine izin verilmiş, stadyumlarda kutlamalar yapması sağlanmıştı.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Saadet Partisi'nin referandumda 'hayır' diyeceğini açıklamasının ardından yasaklarla karşılaştığını iddia etti. 

Erdem Gül’ün haber analizi şöyle; 
AKP’yi kendi içinden çıkaran Saadet Partisi (SP), Necmettin Erbakan’dan miras Milli Görüş hareketinin temsilcisi olarak siyasi varlığını devam ettiriyor. AKP; Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu gibi sağın temsilcilerini safına kattıktan sonra SP’ye de sıcak mesajlar yollamaya başladı. Bu sıcaklık, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, SP’ye seçim ittifakı önermesine kadar vardı. Ancak SP, AKP’nin önerisini reddederek BBP ile ittifakla yoluna devam etti.

SP, ‘hayır’ kararı alır almaz, bir anda farklı bir tutumla karşılaştı. Önce SP’ye yönelik büyük bir küfür ve hakaret kampanyası yürütüldü. SP’ye ayrıca her düzeyde “Hayır kararı alarak, Fetö, PKK, CHP, HDP ve tüm hainlerle birlikte hareket ettikleri” suçlamaları yöneltilerek, 16 Nisan’dan sonra bunun hesabının sorulacağı mesajları iletildi. SP yönetimi, parti teşkilatları olarak aktif bir kampanya yürütmek yerine daha çok Karamollaoğlu’nun açıklamalarıyla ‘hayır’a destek tavrı benimsedi. Parti adına aktif hayır kampanyasını gençlik kuruluşu konumundaki Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) yürütmesi kararlaştırıldı. Ancak AGD’nin Türkiye’nin her yerinde önceden planladığı etkinlikler yasaklanmaya başladı. AGD, salon başvurularını; ‘hayır’ kampanyası değil, gençliğin sorunları konulu toplantılar için istemesine karşın izin alamadı. Valilikler ve kaymakamlıklarca üst üste iptal kararları verildi.

AGD’nin geçen yıl İstanbul’un Fethi etkinliklerine izin verilmiş, stadyumlarda kutlamalar yapması sağlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Haberin tamamı için tıklayın
 

ÖNCEKİ HABER

Yoğun bakım ünitesindeki hasta için gözaltı baskını

SONRAKİ HABER

Güvenpark katliamında yitirilenler anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...