31 Mart 2011 03:25

Vanlılar polis saldırısına uğrayan başkanlarına sahip çıktı

Polis, Belediye Vanspor ile Elazığspor arasında oynanan ve 1-1 biten maçın ardından protokol odasına girmeye çalışan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıktı.Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve korumalarına yönelik polisin saldırısı haberinin duyulması üzerine belediye binası önünde bir

Vanlılar polis saldırısına uğrayan başkanlarına sahip çıktı
Paylaş

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve korumalarına yönelik polisin saldırısı haberinin duyulması üzerine belediye binası önünde bir araya gelen yüzlerce insan Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak saldırıyı protesto etti. “Vali istifa”,”Başkana uzanan eller kırılsın” sloganları atan kitleye çok sayıda sivil toplum kurululuşu temsilcisi de destek verdi.

Kısa sürede caddenin büyük bir bölümünü kaplayan kitle adına BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş bir açıklama yaptı. Açıklamada  devletin ve onun tetikçiliğini yapan polislerin Kürt halkına yönelik saldırılarından birisine daha sahne olunduğunu belirten Caniş, "1 yıl önce Şırnak’ta milletvekilimiz Sevahir Bayındır’ın kalça kemiğini kırmışlardı. Daha birkaç gün önce Bengi Yıldız ve Sebahat Tuncel’e de saldırıldı. Bugün ise Belediye VanSpor’un maçını izlemeye giden belediye başkanına polislerin aynı şekilde saldırdı" dedi. Kürt halkının seçilmişlerine sahip çıkacağını belirten Caniş, Valiye seslenerek “eğer hakın sesini duyuyorsa hemen istifa dilekçesini Ankara’ya yollamalıdır”dedi.

Açıklamanın ardından polisin saldırısı üzerine çatışma çıkarken gergin anlar yaşandı. (VAN/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşerek sorunları çözeriz

SONRAKİ HABER

Elmalı köyü EL-malı olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...