12 Mart 2017 15:42

Barış Annesi Havva Kıran 4 gündür gözaltında

Havva Kıran’ın gözaltına alınmasına tepki gösteren Barış Anneleri, 'Barış istemek suç ise bu suçu hepimiz işliyoruz' dedi.

Paylaş

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gözaltına alınan 71 yaşındaki Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Havva Kıran, 4 gündür gözaltında tutuluyor. Kıran’ın gözaltında tutulmasına tepki gösteren Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. 

‘GECE GÜNDÜZ BARIŞ MÜCADELESİ VERİYORDU’

Kıran’ın yürüttüğü barış mücadelesinden dolayı gözaltına alındığını dile getiren Barış Annesi Nevriye Kaçan (65), “Havva anne ne kadar acı çekse de bu mücadeleyi vermekten bir gün dahi geri adım atmadı. Çünkü barış mücadelesi veriyordu. Birçok hastalığı da var. Devlet yaşlı ve hasta bir kadını gözaltına alıp ne yapacak? Eğer barış istemek suç ise, bütün Kürt anneleri bu suçu her gün işliyor. Yeter artık insanlar ölmesin. Eğer bir ülkede 71 yaşındaki bir barış annesi gözaltına alınıyorsa bu devletin ayıbıdır” diyerek Kıran’ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Barış Anneleri’nden Asiye Ekinci (57), Kıran’ın hayatını barışa adayan bir anne olduğunu kaydederek, “Çocuklarımızı öldürdüler, bizi de cezaevlerine atarak öldürmek istiyorlar. Her zaman barış isteyen ve bunun için elinden geleni yapan bir anneyi gözaltına almak ne demek. Havva annenin birçok hastalığı var, onun cezaevine girmesini değil, bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

‘ÇOCUKLARIMIZI VERDİK, BARIŞTAN VAZGEÇMEYİZ’

Barış Anneleri İnisiyatifi’nden Zekiye Yılmaz (55) ise, Kıran’ın bütün anneler gibi barış mücadelesi yürüttüğünü ifade ederek, “Havva anne yıllardır ölen asker ve gerillalar için üzülen ve ölmemeleri için mücadele veren bir annedir. Barıştan başka bir amacı yoktur. Zulmün sonu yoktur. Anneler barış mücadelesi veriyor. Çünkü bu uğurda çocuklarımızı kaybettik. Bizi öldürseler de gözaltına alıp tutuklasalar da mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diyerek Havva annenin serbest bırakılmasını istedi.

Yıllardır Havva Kıran'la birlikte mücadele eden Leyla Atsan (60) da, “Havva anne savaşın önünü almıştır. Hiçbir insanın ölmesini istemez. Havva annenin barış mücadelesinden korktukları için onu gözaltına aldılar. Hasta bir annemizdir. İlaçlarını bir gün dahi almasa hemen düşüyordu. Bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da KESK’liler 8 Mart’ için panel gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Hozan Dilgeş hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...