12 Mart 2017 14:48

Patronlardan hükümete kıdem çağrısı

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, işçilerin aldığı kıdem tazminatının çok yüksek olduğunu öne sürerek yasal düzenleme istedi.

Paylaş

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye’de işçilerin aldığı kıdem tazminatının çok yüksek olduğunu, bunun için yasal düzenleme yapılmasını beklediklerini açıkladı. 

Türkiye’nin yüksek oranlı kıdem tazminatı, işsizlik sigortası ve iş güvencesi tazminatı olan ender ülkelerden birisi olduğunu öne süren ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, patronların bu nedenle düşük ücretle ve kayıt dışı işçi çalıştırdığını da itiraf etti. Kıdem tazminatı ve iş güvencesinin işletmeler için finansal risklere neden olduğunu savunan Kıvanç, işçilerin büyük bir bölümünün kıdem tazminatı alamadığını söyledi. Patronlar olarak işçilerin yanında olduklarını iddia eden Kıvanç, “Çalışmak, üretmek isteyen her çalışanımızın yanındayız ve hakkını sonuna kadar vermeye hazırız. Bu anlamda kıdem tazminatı fonunun da referandum ertesinde en kısa sürede devreye alınmasını arzu ediyoruz. İşsizlik sigortasında olduğu gibi, işverenler her ay bu fona kıdem tazminatı karşılığı makul oranda ödeme yapmalı, işçiler hak etmeleri durumunda alacakları kıdem tazminatlarını bu fondan tahsil edebilmelidir. Kıdem tazminatı alabilen çalışan oranının yüzde 10’u dahi bulmadığı ülkemizde çalışan kesiminin hangi gerekçelerle buna karşı olduğunu anlamakta zorlanıyoruz” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka Binali Yıldırım'ın ziyaretinin iptalini istedi

SONRAKİ HABER

14 yılda 112 bin hektar orman yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...