12 Mart 2017 14:34

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube genel kurulunu gerçekleştirdi

Tek liste ile seçime gidilen Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin genel kurulunda ihraçlara karşı ortak mücadele vurgulandı.

Paylaş

 

İzmir'de KESK'e bağlı sendikaların şube genel kurulları devam ediyor. Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Aliağa, Dikili, Bergama, Foça ve Kınık ilçelerindeki milli eğitime bağlı okullarda örgütlü Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube 10. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Çiğli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen genel kurula 445 delegenin büyük kısmı katılırken, ayrıca KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri, TMMOB İzmir İKK Sözcüsü Melih Yalçın, HDP İzmir Milletvekil Müslüm Doğan ve il yöneticileri, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, EMEP Çiğli ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Salona, "Teslim olmayacağız mücadele edeceğiz ve geri döneceğiz" , "İş güvencemize ve geleceğimize sahip çıkalım" , "Karanlığa inat umut Hayır diyen kadınların" , "Yaşasın bilimsel, demokratik, laik, ana dilde eğitim mücadelemiz" , "İhraç edilen üyelerimiz onurumuzdur, OHAL kaldırılsın, ihraçlarla son verilsin" yazılı ve Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart asıldı.

Genel kurulda eski yönetim adına söz alan Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, siyasi iktidarın baskılarına karşı dayanışmayı ve birlikte olmayı öğrendiklerini belirterek, "Siyasi iktidar hakları için bir araya gelen emek ve demokrasi güçlerinde korktuğu için saldırıyor. Saldırıların hedefinde ise direnişler yaratanlar ve savunanlar var" dedi. Kılıç, Kürt illerinde yaşanan katliamlarla kamu emekçilerinin iş güvencesine saldıranların aynı zihniyet olduğunu ifade etti.

'MUTLAKA KAZANIP GERİ DÖNECEĞİZ'

Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarını unutmadıklarını söyleyen Kılıç, "Yaptıkları katliamlara doymadılar ki demokratik siyasete saldırdılar. HDP'li vekiller, belediye eş başkanlar tutuklandı. 150'den fazla basın organı kapatıldı, gazeteci tutuklandı. Akademisyenler barış dedikleri için işinden atıldı. Bugün kamuda binlerce kişi işinden çıkartıldı. Bunlar içlerinden üyelerimizde vardır.  Ben de dahil şube yöneticilerimiz ve üyelerimiz toplam 17 kişi işinden atıldı. İş güvencemizi, laik, bilimsel, kamusal eğitimi ve barışı savunduğumuz için atıldık. Direneceğiz ve mutlaka kazanıp geri döneceğiz. Emek ve Demokrasi Güçleri ile mücadeleyi büyüttük ve 16 Nisan'da da tek adam diktatörlüğüne karşı mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kurulda söz alan delege ve konuklar ise, ülke gündeminden, ihraçlardan, kamu emekçilerinin sorunlardan ve hükümetin eğitim politikalarından söz ederek, dayanışma ve örgütlü mücadele vurgusu yaptı. 

Tek liste ile girilen seçimlerde ise yeni yönetim kuruluna Hasan Ali Kılıç, Bülent Taşpınar, Ali Türk, Dilek Kanlıbaş Demir, Türkan Karagöz, Sefa Davarcı ve Barış Eke seçildi.

5 NOLU DA GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube'de genel kurulunu gerçekleştirdi. Yine tek liste ile girilen seçimlerin sonucunda yeni yönetim şu listeden oluştu: Şenay Akyol, Hatice Yağız, Savaş Candemir, Çilem Karakoyun, Aydın Güneş, Ali Özatlı ve Mustafa Yıldız. 
 (İzmir/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaelili kadınlar: Anayasa değişikliğinde kadının adı yok

SONRAKİ HABER

Hollanda Başbakanı: Türkiye oldukça tuhaf davrandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...