12 Mart 2017 14:01

Binali Yıldırım’dan Hollanda açıklaması: Aymaz hareketler

Başbakan Binali Yıldırım’dan Hollanda açıklaması: Buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım Yalova’daki konuşmasında Hollanda’ya yönelik sert sözlerini sürdürdü: “Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir ve bir daha ülkemize vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır.”

Başbakan Binali Yıldırım Yalova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda seçmenlerine hitap etti. Konuşmasında, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize de değinerek şöyle konuştu: “Hollanda'nın bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir; Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. Ve bir daha ülkemize vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır" dedi. “5 milyon memleket sevdalısı” olarak nitelediği gurbetçilere de seslenen Başbakan Yıldırım, "Aman tahriklere kapılmayın. Provokasyona gelmeyin. Yapılan bu insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap evet, evet, evet" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek

SONRAKİ HABER

Kocaelili kadınlar: Anayasa değişikliğinde kadının adı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...