12 Mart 2017 13:43

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltında başlattıkları açlık grevi eylemine destek veren bir grup eğitim emekçisi Yüksel Caddesi'nde sabahladı.

Paylaş

KHK ile ihraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ diyerek oturma eylemi başlatan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen, Semih Özakça 11 Mart’ta başlayacaklarını duyurdukları süresiz açlık grevini gözaltında başlattı.

Eğitim emekçilerinin hem gözaltına alınmasını protesto etmek hem de başlattıkları açlık grevi eylemine destek vermek amacıyla bir araya gelen bir grup emekçi, geceyi sokakta geçirdi.

HALK SOFRASINA İZİN YOK

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışa rağmen grup, Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemlerini sürdürdü. Trabzon’da öğretmenlik yapan Hatice Yüksel de, arkadaşlarına destek vermek amacıyla bir günlük açlık grevine girdi.

Gece boyunca polisin kendilerini gözaltı ile tehdit etmeye çalıştığını belirten Yüksel, “11 Mart’ta Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde başlayacağımızı planladığımız bu açlık grevi, onların gözaltına alınmasıyla iki gün önce başlamış oldu. Geceyi geçirdik. Açlık grevine başlamadan önce normalde halk sofrası kurulacaktı ve saat 15.00'da eylem başlayacaktı. Ancak 13.30’daki eylem açılışına polis müdahale etti. 8 arkadaşımızı gözaltına aldılar. Biz de böyle bir karar aldık" dedi.

Gözaltında tutulan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça da gözaltı süresince açlık grevini sürdürecek. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Katliamı anması: 22 yıl geçti gerçek katiller bulunmadı

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım’dan Hollanda açıklaması: Aymaz hareketler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...