12 Mart 2017 12:41

Kılıçdaroğlu hükümete Hollanda konusunda destek çıktı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hollanda konusunda hükümete destek verdi, Hollanda ile ilişkilerin askıya alınması konusunda hükümete açık çağrı yaparak, bu konuda her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkez Seyhan İlçe Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çeşitli projelerin açılışını yapmak ve muhtarlarla düzenlenen toplantıya katılmak üzere Adana'ya geldi.

Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Hollanda ve Almanya'da bakanlara karşı getirilen yasakları eleştirdi, hükümete destek verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu söyledim. Diplomatların dokunulmazlığı vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları Almanya'ya, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa, kabul edilemez. Buna karşı her türlü tepkimizi gösteriyoruz ve göstereceğiz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Lafta peynir gemisi yürümez. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, bakan, kendi büyükelçiliğine gidemiyorsa Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya'da bizim bakanlarımıza engel çıkarıyorlar. Çağrıda bulunuyoruz Hükümete. Almanya bizim bakanımızı sokmuyorsa, Alman askerlerinin bizim İncirlik'te ne işi var. İsrail gibi olmasın, Rusya gibi olmasın. Gidip sonra özür dilemeyelim. Söz söylüyorsan arkasında duracaksın. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Yurt dışına gidecek tüm milletvekillerimize gitmeyin dedik. Türkiye büyük ülkedir. Büyük ülke olmanın kurallarını yerine getirme zorundadır. İktidara çağrımızdır. Bu işin referandumla bir ilgisi yok. Bu iş milli bir iştir. Sağcısı, solcusuyla Türkiye'nin çıkarlarını savunmak her siyasi partinin ortak görevidir. Biz bu görevi yerine getirmeye hazırız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Emre Saltık, son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Irkçı politikacı Napoli’yi karıştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...