12 Mart 2017 10:56

Erdoğan: Hollanda seçim için ilişkileri feda ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'yı 'Seçimler için ilişkileri feda etmekle' suçladı.

Paylaş

Başkanlık referandumunda 'Evet' için aradığı rüzgarı Avrupa ülkeleriyle gerginlik çıkararak bulmakla suçlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'yı "Seçimler için ilişkileri feda etmekle" suçladı. Hollanda, 15 Mart 2017'de genel seçimlere gidiyor. Bu yılki seçimlerde aşırı sağcıların yükselişi dikkat çekiyor.

Erdoğan, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Uluslararası İyilik Ödülleri etkinliğinde şu ifadeleri kullandı:

"Batı gerçek yüzünü şu son birkaç gündür açık ve net ortaya koymuştur. Ben olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunu söyledim. Nazizm hortladı dedim. Nazizm bitti sanıyordum ama yanılmışım dedim. Meğerse Nazizm batıda ayakta. Dün gece bizim Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, bir bayan kalkıp da kendi konsolosluk binasına, maslahatgüzarıyla ve diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen bir ülke bunu nasıl açıklayabilir. Biz davet etmedik ki diyorlar. Nereden çıktı bu? Ben elimde pasaport olduktan sonra istediğim ülkeye girerim" dedi.

Erdoğan, "Peki Hollanda, Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri henüz yapmış değiliz" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının Suriye'ye değindiği bölümünde ise "Bütün mesele Suriye'de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye'yi arındırmaktır, temizlemektir. Ve Asla Suriye'nin kuzeyinde bir terör örgütünün devlet kurmasına müsade etmeyeceğiz bunun da bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye - Hollanda gerginliği Alman basınında

SONRAKİ HABER

Gül’den Hollanda yorumu: Kendileri için utanç verici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...