12 Mart 2017 09:07

Parlamento Muhabirleri Derneği Genel Kurulu’nu tamamladı

Parlamento Muhabirleri Derneği 32. Olağan Genel Kurulu’nu tamamladı. Genel kurulda basın üzerindeki baskılara dikkat çekildi.

Paylaş

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) 32. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi. Tek listenin aday olduğu seçimlerde mevcut genel başkan Köksel Bozkurt yeniden seçildi. Yönetim Kurulu’nda Tülay Ağaoğlu, Nagehan Akbulut Varol, Emine Kaplan, Yurdagül Şimşek, İbrahim Gündüz ve Murat Şahin bulunuyor.

Genel kurulda konuşan Köksel Bozkurt, PMD’nin kurulduğu günden bu yana pek çok siyasi olaya tanıklık ettiğini söyledi. Ara rejimler, darbe günleri, büyük siyasi krizler, baskı dönemlerini gördüklerini anlatan Bozkurt, bu dönemlerde Türkiye’de basının karşı karşıya kaldığı sorunları birlikte yaşadıklarını ve basının sorunlarını ülkenin  diğer sorunlarından ayrıştırmanın olanaksız olduğunu dile getirdi. Bu günlerin basın emekçileri adına hiç de iç acıcı noktada olmadığını ifade eden Bozkurt, gerçekleri eğmeden, bükmeden sokaktaki insana bildirme sorumlulukları olduğunu ve basın özgürlüğünün halkın haber alma özgürlüğü olduğunu söyledi. Bugün bu ilkeden hızla uzaklaşan bir medya yapısına, bunu zorlayan bir siyasal anlayışa tanıklık edildiğini belriten Bozkurt, “Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi ve yarınlara taşınmasının en temel yolu da bu ilkeden geçiyor. Basın ve ifade özgürlüğünün sınırları ne kadar genişletilirse, demokrasi de o derece korunabilir. Haberleşme özgürlüğüne yönelik tehditler artarak sürüyor. Baskılar arttıkça bazı meslektaşlarımız zarar görüyor, bazıları işini kaybediyor, kalemler yazamaz hale getiriliyor. Dünyada düşünce ve basın özgürlüğü konusunda çalışmalar yapan kuruluşların değerlendirmelerinde listenin en alt sıralarında yer tutuyoruz. Sansür ve oto sansür tehlikesi kaygı verici boyutlarda” diye konuştu.

Genel kurulda derneğin tüzüğündeki iki maddede değişikliğe gidildi. Buna göre genel kurul 2 yıl değil 3 yılda bir yapılacak. Derneğe üye olmak için ilk ay 100 TL aidat verilmesi karara bağlanırken, her ay verilen aidat ise 2 TL’den 8 TL’ye çıkarıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Tamer: Gençler ragbiyi çok sevdi

SONRAKİ HABER

Y. Şafak'a göre tekbirli bayrak değişimi Hollanda'nın işi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...