19 Haziran 2012 16:41

İsyan Karaman'a mı sıçradı?

Karaman M Tipi Cezaevi’nde meydana gelen yangından dolayı 9’u mahkum 2’si infaz koruma memuru olmak üzere 11 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangının Urfa Cezaevi’nde başlayan isyana destek için çıkarıldığı öğrenilirken, Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise, yangında yaralananların hayati tehlikesinin olmadığını açıkla

İsyan Karaman'a mı sıçradı?
Paylaş


Karaman M Tipi Cezaevi’nde saat 16.30 sıralarında B-2 ve B-6 koğuşlarında yangın çıktı. Yaklaşık 250 kişinin kaldığı cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangını duyan tutuklu ve hükümlü yakınları cezaevi önüne akın etti. Belediyeye ait cenaze aracının cezaevine gelmesi üzerine tutuklu yakınları ile polis arasında arbede çıktı. Jandarma ve polis cezaevine çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. İlk belirlemelere göre, yangın nedeniyle dumandan etkilen 9’u mahkum 2’si infaz koruma memuru olmak üzere 11 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis, hastane önünde de geniş güvenlik önlemi aldı. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını belirtti. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ileri süren Kahraman, "Adli suçlardan tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu B-2 ve B-6 koğuşlarında yangın çıktı. Yangın kontrol altına alındı. Her hangi bir hayatı tehlike yok. Yaralı ve can kaybı da bulunmamaktadır" dedi. 

CEZAEVİNE GİDEN AMBULANS KAZA YAPTI

Yangının Şanlıurfa Cezaevi’nde çıkan isyana destek amaçlı çıktığı öğrenilirken, B-2 ve B-6 koğuşlarında adli suçlardan dolayı kalan tutuklu ve hükümlülerin yataklarını ateşe vermesi sonucu yangının çıktığı belirtildi. Yangın ihbarının ardından cezaevine sevk edilen ambulanslardan biri cezaevi yakınlarında devrildi. Kazada ambulans şoförü ve bir sağlık görevlisi hafif şekilde yaralandı. Bir infaz memuru, cezaevi önünde bekleyen ailelere yaptığı açıklamada, ”Yangın iki koğuşta çıktı. Fakat sizlerin yakınları yok. Çünkü o koğuşlarda kalanlar başka illerden nakil sonucu gelen mahkumlardır. Telaşlanmanıza gerek yok” açıklamasında bulundu. Bunun üzerine ailelerin çoğu dağıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Temizlik işçilerinden örnek hareket

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Er ya da geç bu işi bitireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa