12 Mart 2017 08:23

Alibeyköy’de kadınlar güçlü bir ‘hayır’ için bir araya geldi

İstanbul Alibeyköy’de 8 Mart Emekçi Kadınlar Birliğinin düzenlediği bir etkinlik yapıldı. Etkinlikte referandum için ‘Hayır’ vurgusu öne çıktı.

Paylaş

İstanbul Eyüp’e bağlı Alibeyköy'de dernek, sivil toplum örgütleri ve partilerin bir araya gelerek oluşturdukları 8 Mart Emekçi Kadınlar Birliği etkinlik düzenledi. Etkinlikte referandum için ‘Hayır’ vurgusu öne çıktı. Birlik adına açılış konuşmasını yapan Hülya Zabun, kadınların insanca bir yaşam, eşitlik, özgürlük ve güvenli bir gelecek talebiyle 8 Mart'ı yaratan mücadelesinin bugün de devam ettiğini söyledi.

Zabun, “Kadınları iş cinayetleriyle, şiddetle, kötü yaşam koşullarıyla ölüme terk eden düzene karşı tüm kadınları her alanda seslerini yükseltmeye ve mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

‘BİRLİĞE VE DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Etkinliğe Evrensel Gazetesi Yazarı Sevda Karaca konuşmacı olarak katıldı. Karaca, gerçekleştirilen etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Birliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Çünkü bizim bu yaşamı işlemeye ihtiyacımız var. Bugün burada bulunan her bir kadının neşe isteği kadar değiştirme isteği olduğundan da eminim. OHAL koşullarında bir kişinin bile sokağa çıkamadığı, ihraç edilen öğretmenlerin, kamu emekçilerinin her birinin sürüm sürüm sürüldüğü, sesini çıkartan bir tek kişinin hemen gözaltına alındığı ortamlarda kadınların sokağa çıkmış olması ve 8 Mart'ı kutluyor olmasının bizi yalnız hissettirmeyeceği günleri yaşıyoruz. Bu güç, bir arada olma gücü, hayatı değiştirme gücü bugün bizi bir araya getiren en temel noktalardan biri. Kadın dayanışması kadınların yaşamını da bu memleketin gidişatını da değiştirecek” diye konuştu.

Çocuk istismarının önünü açanlar bugün bizden evet oyunu istiyor diyen Karaca, “Hayatımızı değiştirmek istediğimiz, geleceğimizi kurmak istediğimiz güçte başka kadınlarla buluşabilirsek nasıl ki çocuk istismarını meşrulaştırmak isteyen yasayı geri çevirdik o zaman geleceğimizi ipotek altına almak isteyenlere karşı da hayır cevabını hep birlikte vereceğiz” dedi. Karaca, “Bizi bölmek isteyenlere karşı biz kadınlar olarak; çocuklarına kendisinden daha iyi bir yaşam bırakmak için, tek bir kadının bile erkek şiddetiyle ölmemesini sakat kalmamasını, yaşam umudunun elinden alınmasını istemeyen kadınlar olarak birleştireceğiz. Ortak dertlerimizle bütün kadınların kapısını tek tek çalmalı ve  ‘Hayır'ı güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

Etkinliğe mesaj gönderen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “8 Mart'ta da bin yıllara dayanan bu gücümüzü, yani reddetme gücümüzü tüm meydanlarda, alanlarda, sokaklarda egemenlerin yüzüne bir kez daha milyonlarca kez, bin kez daha haykıracağız. Hayır. Hayır. Hayır” dedi.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte şiir dinletisi yapıldı. Barışa Çığlık korosunun etkinlik için bestelediği ‘hayır’ şarkısı hep bir ağızdan söylendi. Ekinlik, Pir Sultan Kadın Korosu, Ali Tan ve Ali Akalın'ın müzik dinletisiyle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Liseli Ayşe Yelis: Yazın işçi, kışın golcü

SONRAKİ HABER

Hollanda Başkonsolosluğu’na Türk Bayrağı çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa