11 Mart 2017 21:13

Godot’yu Beklerken

Alper Kaya, BŞB Erzurumspor başkanının 'Ronaldinho' açıklamasını yazdı.

Paylaş

Alper KAYA

Geçtiğimiz günlerde, 2. Lig kulüplerinden BŞB Erzurumspor’un başkanı Ali Demirhan ilginç bir açıklama yaptı. Açıklamasında, şampiyonluğa alın teri döktüklerini ve Süper Lig’e dek ilerleyeceklerine inandığını söyledi. Buraya kadarki kısmı bir nebze normal görebiliriz. Lakin başkanın sözlerinin devamı biraz soğuk duş etkisi yapıyor:
“Süper Lig’e çıktığımızda başta Ronaldinho olmak üzere dünya yıldızlarını transfer edeceğim”

Ne siz yanlış okudunuz, ne de ben yanlış yazdım. Erzurumspor başkanı, futbolu bırakmış bir oyuncu olan Ronaldinho başta olmak üzere dünya yıldızlarını transfer edeceğini açıkladı. Bu savını da, kulübün onursal başkanı Mehmet Sekmen’den aldıkları destekle kuvvetlendirmeye çalışan başkana da, onursal başkana da bir parantez açacağız elbette ama önce, biraz geçmişe gidiyoruz.

RONALDİNHO DAHA ÖNCE DE GELECEKTİ

Sadece futbol üzerine dizayn edilen, ele yapışan mürekkebine inat tüm berberlerin vazgeçilmezi olan gazetelerin sıkça photoshop harikasıyla kah Galatasaray kah Beşiktaş kah Fenerbahçe forması giydirdiği Ronaldinho’dan bahsetmiyorum bittabi. Bundan yıllar evvel, henüz Rabbi Cleveland dememişken, Kemal Unakıtan Eskişehir’den milletvekili adayı yapılmıştı.

Tabii genelde doğup büyüdüğü vilayetten çıkan adaylar farklı projeler üretirken haritada kendisine bir yer beğenilmiş olsa gerek alakasız bir şekilde Eskişehir’den aday yapılan ‘Kemal Abi’, üzerine dikilen gömleğin de hakkını vermek için Eskişehirspor’a yüklenmişti. Takımın sezon açılışında, transfer ücretinin nereden karşılandığı kendisinden menkul Sergen Yalçın’ı taraftara takdim ederken mikrofonu eline alıp “Şampiyon olursanız Ronaldinho’yu getireceğim!” diye söz vermekten de geri durmamıştı.

Sezon sonunda Eskişehirspor şampiyon olunca (ne şaşırtıcı değil mi) doğal olarak objektifler tekrardan Kemal Unakıtan’a döndürülmüştü. Manevra konusunda gerçek bir abi olduğunu da kanıtlayan şu sözleri sarf etmişti likit yumurta imparatoru:

“Yahu, bu Ronaldinho çok pahalıymış… Ben de çocuklara talimat verdim, Brezilya’dan aynı isimli farklı bir futbolcu bakıyoruz şimdi.”

Haliyle, Edgar Davids’in “Bir sonraki uçakla geleceği” Kocaelispor transferine dönmüştü Ronaldinho masalı. Başlamadan bitmiş, rafa kaldırılmıştı.

TOZLU RAFLARDAN, TOZLU ARŞİVLER

Erzurumspor başkanına “Futbolu bilmiyor” diyemeyiz, sonuçta bir kulübün başkanı elbette transfer adaylarının futbolu bırakıp bırakmadığını biliyordur. Ben daha pozitif davranarak, geçtiğimiz aylarda liberal-muhafazakar kanadın parlayan yüzü Acun’un bir PR projesi olarak reytinglerini yükseltmeye çalıştığı bir programına konuk getirttiği Ronaldinho’yu sayın başkanın televizyonda izlerken görüp beğendiğini düşüneceğim.

Ancak tozlu raflar, bizi pozitivizmden biraz uzaklaştırıyor. Erzurumspor’un onursal başkanı olduğunu öğrendiğimiz Mehmet Sekmen’i iki yıl önce başka bir gelişmeyle tanımıştık.

Ankara’da yaşayan bir mühendis, Erzurum Belediyesi’nin ihalelerine başkan Mehmet Sekmen’in yeğeni İbrahim Sekmen’in şirketine aktarılan paralar ile fesat karıştırıldığına dair aldığı duyumları BİMER üzerinden bildirdi. Daha sonrasında tabii ki, Erzurum Belediyesi soruşturulmadı fakat o mühendise hayat zindan edildi. İhbarda kullandığı kelimeler yüzünden Mehmet Sekmen tarafından dava edilen mühendis, ölüm tehditleri aldığını da iddia etmişti.

Tabii ki, Türkiye’nin aksamadan ilerleyen yargı sistemi Sayın Sekmen’i soruşturmuş ve nitekim görevinde kalabileceği kanaati vermiştir illa ki. O yüzden ekstra bir yorum yapmak bize düşmez ancak Erzurumspor keşke onursal başkan olarak başka bir ismi mi belirleseydi? Mesela, üzerine kayıtlı hiçbir şirketi olmayan, çeşitli kurumlarda ‘danışman’ olarak çalışan ve Erzurumspor’a 500.000 TL bağışta bulunan Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu iyi bir aday olabilirdi onursal başkanlık hususunda. Kendisini son olarak, referandum için TBMM’de verdiği “100 yıllık prangadan kurtuluyoruz” demeciyle hatırlıyoruz. Erzurumspor’u da Ronaldinho prangasından kurtaracaktır illa ki Zehra Hanım.

ÖNCEKİ HABER

Lider Beşiktaş, Kayserispor ile karşılaşıyor

SONRAKİ HABER

Kadınların değiştirme isteğinin önünde duramazsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...