11 Mart 2017 20:23

Preet Bharara: İstifa etmedim, kovuldum!

Trump yönetiminin istifa çağrısına uymadığı için görevden alınan ABD’li Başsavcı Preet Bharara, görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin istifa çağrısına uymayacağını açıklayan Başsavcı Preet Bharara görevden alındı. İran asıllı işadamı Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, özel Twitter hesabından paylaştığı mesajında “İstifa etmedim. Birkaç dakika önce kovuldum. New York Güney Bölgesi'nde Federal Başsavcı olarak yaptığım görev, profesyonel yaşamımın en büyük onurudur” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye kamuoyu tarafından, New York'ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlamakla tanınan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ile geçtiğimiz Kasım ayında görüşmüş ve görevde kalmasını istemişti.

ABD'de aralarında 'Demokrasi 21', 'Sorumluluk ve Etik İçin Yurttaşlar Girişimi', 'Kampanya Yasal Merkezi' gibi Washington merkezli sivil toplum kuruluşları, geçtiğimiz günlerde Bharara'ya mektup yollayarak kendisinden ABD Başkanı Donal Trump ile yabancı devlet adamları arasındaki iş ilişkilerini araştırmasını istemişlerdi.

Bharara ABD'de çok sayıda politikacı, işadamı ve ünlü isimleri yaptıkları yasadışı işler ve yolsuzlukları ortaya çıkararak hapse attırmakla tanınıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Büyükelçi bir süre göreve dönmesin

SONRAKİ HABER

Lider Beşiktaş, Kayserispor ile karşılaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...