11 Mart 2017 15:46

Çavuşoğlu: Karar hiçbir bakımdan kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda hükümetinin uçuş iznini iptal etmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Paylaş

Hollanda hükümetinin uçuş iznini iptal etmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nda basına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Karar hiçbir bakımdan kabul edilemez. Bu diplomaside en uç noktadır" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

'HER BAKIMDAN SKANDAL'

Kararın diplomatik teamüllere sığmayacağını belirten Çavuşoğlu "Her bakımdan skandaldır ve kabul edilemez. Diplomatik teamüllere sığmaz. Bir kere diplomaside en uç noktadır. Yani böyle bir şey, bir Dışişleri Bakanının uçuş izninin, yazılı bir şekilde verilen uçuş izninin, tekrar yazılı şekilde iptal edilmesi hiçbir bakımdan kabul edilemez." dedi.

'NİYE TARAF TUTUYORSUNUZ?'

Hollanda'yı referandum sücinde taraf tutmakla eleştiren Çavuşoğlu "Bu referandumda niye taraf tutuyorsunuz? Yeni yönetim sistemi, anayasadaki değişiklik sizi neden bu kadar rahatsız etti de bunu engellemeye çalışıyorsunuz. Çünkü bunlar biliyor ki Türkiye bu referandumla birlikte artık daha güçlenecek, daha bağımsız bir ülke olacak, ekonomisi çok daha güçlenecek ve onların tabiriyle tutulamayacak bir ülke olacak." şeklinde konuştu.

'SEÇİM SONRASI GELMENİ DE GARANTİ EDEMEM'

Hollanda Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü ifade eden Çavuşoğlu "Kendisine 'Ziyaretim Hollanda seçiminde sizi zora sokacaksa Hollanda seçimlerinden sonra gelirim' dedim. Kendisi bana 'Seçim sonrası da gelmeni garanti edemem' dedi. Ben kendisine 'Bu hoş bir durum değil. Sen başbakanınla görüş kararını bana bildir' dedim. Bu konuşmanın ardından Hollanda Başbakanı, 'Türk Dışişleri Bakanı'nın gelmesini istemiyoruz. Gelirse laleleri, müzeleri ziyarete gelsin' gibi makamına yakışmayan hafiflikte bir açıklama yaptı. Bir kere o laleler Osmanlı'dan Hollanda'ya gitti. Ama görüyorum ki laleler onları adam edememiş. İsterlerse onlara yeni laleler gönderebiliriz, belki adam olurlar" dedi.

'BU KARAR WİLDERS'I SEVİNDİRİR'

Bu kararın Wilders'ı sevindirdiğini iddia eden Çavuşoğlu "Çünkü Wilders'ın da istediği buydu. Wilders'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını gördüyseniz, çok memnun olmuştur. Peki bu kararı alan başbakanın ve şu andaki hükümetin Wilders'tan ne farkı var? Hiçbir farkı yok. Aynı zihniyet, aynı kafa, aynı faşizm." şeklinde konuştu.

'ELBETTE KARŞILIĞI OLACAK'

Hollanda'nın attığı bu adıma karşılık vereceklerini açıklayan Çauşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Elbette bir karşılığı olacak, bu karşılıksız kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti Bakanı, orada bir araya geleceğimiz vatandaşlar terörist mi? Neyin güvenlik eksiği. Dünden beri tehdit ediyorlar. Lahey'de yapın dediler tamam dedik. Bu sefer daha da küstahlaşarak toplantımıza kimlerin katılacağının listesini istediler. Bu faşist bir yönetimde olur. Hollanda'nın faşist uygulamasına karşı taraflı tarafsız herkes, Kılıçdaroğlu ve diğer siyasetçilerin de desteğini gördük. Bu esasen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'na yönelik bir harekettir. Türk karşıtlığı, İslam karşıtlığının bir yansımasıdır" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de şüpheli asker ölümü

SONRAKİ HABER

Bakan Kaya'ya da Hollanda yolu kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...